“ÇOCUĞUMLA ÖĞRENİYORUM 3”

23 Mart 2017
48. TUBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJESİ YARIŞMASINA OKULUMUZDAN 7 PROJE
27 Mart 2017

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında, TED Kayseri Koleji Rehberlik Servisinin ortak çalışmalarıyla planlanıp yürütülen ‘ÇOCUĞUMLA ÖĞRENİYORUM’ adlı eğitimlerle velilerimize, dolayısıyla öğrencilerimize ulaşmayı hedefledik. Bu kapsamda üç aşamalı olarak düzenlenen programımızın son aşamasını 23.03.2017 tarihinde konferans salonumuzda gerçekleştirdik.

Seminerimizde ilk olarak rehber öğretmenimiz Özge KEBABCIGİL, ‘Çocuklarımızda Davranış Bozuklukları’ konusunu ele almıştır. Çocuklarımızdaki davranış problemlerinin temel noktasının anne baba tutumlarından başladığını ve devam ettiğini dile getirmiştir. Ayrıca aile ortamında çocuklara davranış, söz ve duygularımızla örnek olduğumuzu, onların da bir birey olduğunu, aynı zamanda yaşları ölçüsünde sorumluluk alabileceğini, performansının üzerindeki beklentilerin ağır gelebileceğini ifade etmiştir.  Öğretmenimiz velilerimizi de sunuma dahil etmiş, onlarla beraber aile içindeki rollerin ifade ediliş şeklini psikodramadaki ısınma oyunlarından bazılarıyla sahnede göstermiştir.

İkinci olarak rehber öğretmenlerimizden Zeliha ATAŞÇI, ‘Çocuklarımızda Kaygı ve Stres’ konusunu ele almıştır. Çocuklarımızdaki kaygının anne baba tutumlarıyla geliştiğini ve daha çok stresli anne babalarının çocuklarının kaygı düzeyinin yüksek olduğunu dile getirmiştir. Kaygının hiç olmamasının da çok olması kadar çocuklara zarar verebileceği üzerinde durmuştur. Çocukların her türlü çabasının desteklenmesinin onların gelişimi üzerindeki olumlu etkilerine değinerek sunumu tamamlamıştır.

Katılan velilerimize teşekkür ediyoruz.