Kütüphane

TED Kayseri Koleji Lisesinde ilkokul, ortaokul ve lise olarak çağdaş ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda hizmet veren iki ayrı kütüphanesi bulunmaktadır.

TED Kayseri Koleji kütüphaneleri bilgi okuryazarlığının, kültürel gelişimin, kişisel yaratıcılığın temelidir. Kütüphaneler sorgulayan, öğrenme kaynaklarını etkin bir biçimde kullanma becerisine sahip, eğitimi yaşam boyu sürecek kişisel etkinliğe dönüştüren, kısaca öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmek için ortam sağlar.

Amacımız, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı ve araştırma becerileri kazanmasına yardımcı olmak, kaliteli eğitim –öğretim anlayışı çerçevesinde öğrencilerin gelişen bilgi ve teknoloji çağında hızlı ve verimli bir şekilde bilgiye ulaşmalarını sağlamaktır. Kütüphaneler ayrıca öğrencilere bireysel okuma alışkanlığı ve zevkini kazandırarak onların gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Açık Raf Sistemli TED Kayseri Koleji kütüphaneleri koleksiyonu; danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük, yazım kılavuzu, atlas vb.), edebi nitelikli kitaplar (roman, hikâye, şiir, anı vb.), bilimsel nitelikli kaynaklar, çocuk kitapları, süreli yayınlar(gazete, dergi), yabancı dilde kaynaklar (İngilizce, Almanca), derse yardımcı test kitapları, görsel – işitsel kaynaklar (CD, DVD, oyun, harita, küre, eğitici kartlar vb.) içerir ve sürekli olarak güncellenir.