Uygulamalar ve Projeler

Bilimsel çalışmalar: 9 ve 10.sınıf öğrencilerimiz özellikle fen bilimleri derslerinde ders programının uygunluğuna göre laboratuvarı etkin bir şekilde kullanırlar. Ayrıca TÜBİTAK Proje Yarışmaları, Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, TÜBİTAK Olimpiyat Yarışmaları gibi çalışmalara ilgi alanlarına göre yönlendirilirler. Bu programlar kapsamında yapılan her tür çalışmada aktif görev alırlar. Yarışma, sergi, panel gibi her türlü etkinlikte rol alırlar.
ULUSLARARASI PROGRAMLAR

BİYP

GCSE

Nova Scotıa Uluslararası Öğrenci Değişim Programı
İngiltere Yaz Okulu

OXFORD AQA ULUSLARARASI GCSE PROGRAMI

TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren OXFORD AQA Uluslararası GCSE Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı uygulanmaktadır.

OXFORD AQA Uluslararası GCSE, 14-16 yaş aralığında yer alan öğrenciler için dünyada en çok tercih edilen ve tanınan uluslararası sertifikalar arasında yer almaktadır. Oxford Uluslararası GCSE programları, akıl yürütme, analiz, bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme gibi becerilerin yanı sıra öğrencilerin takım çalışması ve araştırma becerilerini de kullanabileceği ve geliştirebileceği tüm eğitsel becerileri bütünleştirilebildiği bir öğrenme süreci sunmaktadır.

Öğrencilerimiz 9. sınıfta başladıkları “English as a Second Language” (İkinci Dil Olarak İngilizce) dersine 10. Sınıfta da devam edecek olup 10. sınıfın sonunda sınava girerek İngilizce dersinden uluslararası geçerliliği bulunan GCSE English as a Second Language sertifikası alacaklardır.

Bu sertifika dünya çapında Yale, Princeton, Oxford gibi birçok prestijli üniversitelerce tanınmakta olup öğrencilerimizi üniversite kabulünde bir adım öne geçirmeyi amaçlamaktadır.