48. TUBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJESİ YARIŞMASINA OKULUMUZDAN 7 PROJE

27 Mart 2017
9. ve 10. sınıflar veli toplantısı
29 Mart 2017

48.TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışma Sergisi 27-29 Mart 2017 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonunda gerçekleştiriliyor.

8 ilin katılımı ile gerçekleştirilen 48. TUBİTAK  Proje Yarışması’nda  754 proje arasından  98 proje kabul gördü. Okulumuz en çok proje gönderen okullar arasında bir ilke imza atarak, 7 proje ile Kayseri Bölge Sergisine katılım hakkı kazandı.

Okulumuz 10. Sınıf öğrencilerinden Pelinsu Üstündağ-Ethem Doğan (Değerler Eğitimi), İsmail Selvitop-Nuri Bahçecioğlu (Biyoloji), Fatma Başkal-Dila Göktaş (Biyoloji), Begüm Arzik-11. Sınıf öğrencimiz Berke Arık (Biyoloji), 11. Sınıf öğrencilerinden Utku Yürüker-Batuhan Özsoy (Fizik), Görkem Celal Aydın-Alperen Özgün (Fizik), İrem Sibel Sipahi-Beste Karahançer (Biyoloji) projeleriyle Kayseri Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı. Ayrıca öğrencilerimizden M. Alperen ARMUT ve Gökçe Burcu KARAHAN  ( Tarih), M. Kutay ALMAK ve Tolga AKKUŞ ( Matematik)  Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi adına projeleriyle sergiye katılmıştır.

Sergide dereceye girecek projeler Ankara’da düzenlenecek olan Final Yarışmasına katılarak ulusal düzeyde dereceye girmeye çalışacaktır.

Projelerin hazırlanmasında görev alan öğrencilerimize ve emeği geçen rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Kayseri Bölge Sergisinde öğrencilerimize ve tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.