YKS (TYT-AYT) Sınavlarına Hazırlık

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI
ÖZEL ANADOLU LİSESİ 11.ve 12.SINIF DÜZEYLERİ AKADEMİK ÇALIŞMALARIMIZ

***TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre öğretim yapmaktadır. Eğitim-öğretim dönemi boyunca Müfredat dahilinde işlenen konulardan sonra yapılan konu tarama sınavları ve YKS(YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) deneme sınavları 11.ve 12.sınıflarımıza eşgüdümlü olarak yapılıp ölçme ve değerlendirme birimi tarafından birlikte değerlendirilir.

***Uygulanan sınavlardan sonra Eksik konu kazanımları bulunan öğrencilerimiz ETP programına dahil edilir. ETP (Eksik Tamamlama Programı) ise ilgili müdür yardımcısı kontrol ve denetiminde hafta içi belirlenen günlerde 16:20-18:00 saatleri arasında branş öğretmeleri tarafından yapılmaktadır.

***11.sınıflara yönelik okul kurslarımızda hafta içi Etüt uygulamalarına ilave olarak öğrencilerimizin mevcut sınıf düzeyindeki konu kazanım eksiklikleri giderilerek YKS sınavlarına hazırlık ve 11.sınıf Hazır bulunuşluk düzeylerini artırıcı akademik programlar yapılmaktadır.

***SMM(Soru Müdahele Merkezimiz ) ile 11. Ve 12.SINIF öğrencilerimizin çözemediği sorular alanında uzman ; branş öğretmenlerimiz tarafından belirli bir sistem ve plan dahilinde birebir anlatımlarla çözülmektedir.

***9-10 11 ve 12.sınıf öğrencilerimize ÇALIŞMA-TAKİP ÇİZELGELERİ dağıtılıp bir haftalık sürede aktif ders çalışma süreleri, soru çözüm sayıları ve çalışılan konular REHBERLİK BİRİMİ tarafından ders bazında birebir takip edilerek öğrenci-veli ve öğretmen paydaşlı çözüm ortaklı bir sistem uygulanmaktadır.

***12.sınıflara yönelik okul kurslarımız YKS Hazırlık Sürecinde 4 etapta gerçekleşmektedir. Yaz tatilinde; ders çalışma kampları ve konu anlatımlarının yapıldığı 3 etap; Eğitim öğretim dönemi içerisinde ise 33 hafta aktif ders anlatımları, Öğretim yılı boyunca Pazartesi günleri (16:00-21.00) saatleri arsında yapılan MEŞALE DERS ÇALIŞMA KAMPLARI, SMM Uygulamaları (Soru Müdahale Merkezi) ,Genel Tekrar Programları , Seri Deneme Sınavları ve REHBERLİK SERVİSİ ve ilgili Müdür Yardımcısı tarafında yapılan birebir veli ve öğrenci bilgilendirme görüşmelerinin yapıldığı 4.etap ile öğrencilerimiz girecekleri YKS sınavlarına nitelikli bir şekilde hazırlanmaları sağlanmaktadır.

***4. Etap kurs programımızda hafta içi Etüt uygulamalarına ilave olarak Salı ,Çarşamba ve Cumartesi günleri MEB onaylı KURS ders programı içerisinde aktif ders anlatımları yapılarak 9-10 -11 ve 12.sınıf konu kazanım eksiklikleri tamamlanmaktadır.

***Ayrıca konu bazlı Genel Tekrar Dersleri ,Birebir Soru Çözümleri ve Deneme Sınavlarımız YKS sınavının yapılacağı güne kadar aralıksız olarak devam etmektedir.