TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI

Yüksek öğrenime hazırlık süreci öğrencilerimizin hedeflerine ulaşma noktasında akademik birikimlerini geliştirebilecekleri oldukça önemli bir evredir.

Bu süreçte TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi olarak ÜDEP (Üniversite Destek Programı) ile  öğrencilerimizi yüksek öğretime geçiş sınavlarına hazırlık yolculuğunda hedeflerine ulaştırmak için okul idaremiz, PDR birimimiz ve branş öğretmenlerimizle koordinasyon içerisinde Deneme Sınavları, Kazanım Temelli Etütler ve Bireysel PDR görüşmeleri gibi pek çok çalışmayı uygulamaktayız

Deneme Sınavlarımız:

Okulumuzda TED Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan YKS deneme sınavlarının yanında çok geniş bir sınav yelpazesine sahip sınavlarımızla öğrencilerimiz, ÖSYM sınav usul ve esasları doğrultusunda özel salonumuzda uygulanan deneme sınavlarımızla  sınav stratejilerini sağlam bir şekilde kurabilmektedir.

Öğrencilerimiz her pazartesi ve salı günü 16.00-17.00 zaman diliminde, yaptıkları akademik çalışmalar, uyguladıkları testler ya da deneme sınavları neticesinde çözemedikleri sorularla ilgili branş öğretmenlerimizden randevu oluşturarak lise 4. katımızda bulunan soru çözüm salonlarımızda bire bir yardım alabilmektedirler.

BİREYSEL ÇALIŞMA VE SORU ÇÖZÜM KAMPI

ÜDEP çalışmalarımız kapsamında öğrencilerimize yönelik olarak lise etkinlik salonumuzda 16.30- 19.00 zaman diliminde bireysel ders çalışma kampı uygulanmaktadır. Ders çalışma kamplarımızda oluşan sinerji ile öğrencilerimiz birlikte çalışma ve birlikte öğrenme fırsatı bulmaktadırlar. Her hafta farklı branştan öğretmenlerimizin de bulunduğu kamplarımızda öğrencilerimiz çözemedikleri sorular için  öğretmenlerinden bire bir yardım alabilmektedirler.

ÜDEP KONU- KAZANIM ETÜTLERİ

Okulumuzda uygulanan deneme sınavları  okul ölçme- değerlendirme birimimiz tarafından değerlendirilip analiz edilmekte ve sonuçlar zümrelerimizle paylaşılmaktadır. Deneme sınavlarında beliren konu ve kazanım eksiklileri doğrultusunda haftalık ÜDEP Etüt Programımız oluşturulmaktadır. Salı, çarşamba ve perşembe günleri 16.00- 17.00 zaman diliminde uygulanan konu- kazanım etütleri ile öğrencilerimizin geçmiş konuları hatırlamaları, öğrendikleri konuları pekiştirmeleri amaçlanmaktadır.

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ olarak yurt içi ve yurt dışı  Yüksek öğretime geçiş sınavlarına ilişkin her türlü gelişmeyi yakından takip etmekte ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı  tüm branşlarda destekleyici ve tamamlayıcı uygulamaları  planlamış bulunmaktayız.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…