TED Kayseri Koleji, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104. Yılını Anma Etkinlikleri Kapsamında Coşkulu Bir Program Düzenledi

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE!
19 Mart 2024

TED Kayseri Koleji, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 104. yılı anısına özel bir etkinlik düzenledi. "Mustafa Kemal'den Atatürk'e Uzanan Yol" başlıklı bu program, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, gerçekleştirdiği kongreler, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanını kapsayan tarihi olaylara odaklandı.

Etkinlik, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Özsarıyıldız, yönetim kurulu üyeleri, okul aile birlikleri,mezunlarımız ve TED ailesi mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Programa ayrıca çok sayıda veli ve öğrenci de yoğun ilgi gösterdi.

TED Kayseri Koleji öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda, öğretmenlerin okuduğu şiirler ve öğrencilerin sergilediği folklor oyunları izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenci korosunun seslendirdiği marşlar, programın coşkusunu daha da artırdı.

Etkinliğin koordinasyonunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fazıl Ahmet Bahadır üstlendi. Program, Atatürk ve Türk tarihinin önemli dönemlerine ışık tutarken, katılımcılara duygusal ve eğitici bir deneyim sundu. Bu özel gün, öğrencilerin ve öğretmenlerin ortak çalışması sayesinde unutulmaz bir anı olarak tarihe kazındı.