Yüz Yıl Sonra Atatürk Yeniden Kayseri’de…

TED KAYSERİ KOLEJİ AİLELERİ BASKETBOL KUPASI ÇOK RENKLİ GEÇTİ
23 Aralık 2019
İnteraktif Kariyer Atölyelerimizden Ekonomi ve Uluslararası Ticaret Oturumu Öğrencilerimizin Yoğun İlgisi İle Tamamlandı.
25 Aralık 2019

Büyük Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 100. yılı okulumuzda muhteşem bir törenle kutlandı. Tören öncesinde Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Fatma Türköz ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu , 47 eserden oluşan “100. Yıl’da Atatürk” resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Müzik Öğretmenlerimiz Eren Tokmak, Evren Tokmak, Eser Özpoyraz ve Müge Öztürk’ün okuduğu Ata’mızın sevdiği şarkılar ve Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz Gökay  Çalışkan’ın görsel desteğiyle gerçekleştirilen programda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Şair Fazıl Ahmet Bahadır’ın şiirleriyle çıktığımız Kuvâ-yı Milliye yolculuğu İzmir Marşı’nın coşkusuyla devam etti.

Fazıl Ahmet Bahadır, programın sonunda konuklara şöyle seslendi: “Sizleri yüz yıl sonra yapılacak bir törene davet ediyorum. Yıl 2119… Torunlarımızın çocukları Büyük Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 200. yılını kutluyorlar. Şehrin ileri gelenleri ön sıralarda yüzlerinde Cumhuriyet’in aydınlığı, gururla izliyorlar. Müftü efendi duasını Atatürk’e saygı ve minnet duygularıyla bitiriyor. Bu günlerden o günlere bir selam gönderelim derseniz, bize eşlik edin. Sesimiz bu kubbede hoş bir seda olarak kalsın.  torunlarımıza ulaşsın.”

Program, hep birlikte “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal  Paşa” marşının söylenmesiyle  başladığı gibi coşkuyla bitti.