TEDMUN’E KATILDIK

5 Kasım 2014
"BESLENME DOSTU OKUL"  SERTİFİKAMIZI ALDIK
7 Kasım 2014

İkinci Türk Eğitim Derneği Model Birleşmiş Milletler ( TEDMUN ) konferansı 30 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Konferansın konusu “ Değişime Giden Anahtarlar” olarak belirlenmiştir. Konferans hepimizin “değişen” bir dünyada yaşadığımızı ve artık dik durup küresel sorunlarla ilgili sesimizi yükseltmemizin zamanı geldiğine dikkat çekmektedir. TEDMUN, yaklaşık iki yüz delege ve bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin katılımıyla öğrencilere küresel sorunlarla ilgili fikirlerini paylaşma imkanı verdi.
Ted Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi , okulumuzdan bir gözetmen öğretmen eşliğinde ve dokuz öğrencimizle konferansa katılmıştır. Öğrencilerimizden ikisi, Mehmet Ercan Dirim ve Osman Uçan, İran ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti elçileri olarak görev almışlardır. Konferansın ilk gününde elçiler konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra bütün delegeler üç gün boyunca komitelerinde çalışmaya devam etmişlerdir ve dünya sorunlarını tanımlayarak bunlara barış yolları aramışlardır. Bu komitelerin arasında “ Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik”, “ Ekonomi ve Finans”,  “ İnsani, Sosyal ve Kültürel Komite”, “Hukuk” ve “ Dekolonizasyon” yer almaktadır. Konferansın son gününde delegeler tasarılarını oylamaya sunmuşlardır.
İkinci TEDMUN Konferansıyla tartışma ve liderlik becerilerini geliştiren öğrencilerimiz, konferansın üçüncü gününde verilen partiyle diğer okullardan gelen öğrencilerle iletişim kurma imkanı buldular ve yeni arkadaşlar edindiler.  TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi olarak konferans boyunca okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz.