"BESLENME DOSTU OKUL"  SERTİFİKAMIZI ALDIK

TEDMUN’E KATILDIK
6 Kasım 2014
"10 KASIM 2014 ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI" İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ BÜLTEN GAZETEMİZ
10 Kasım 2014

Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi, büyüme ve gelişmeleri yanında okul başarısı içinde çok önemlidir. Okul çağı döneminde, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekmektedir.
Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programının okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir..
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesini” başarıyla yürüten okullarımızın sertifikası 06.11.2014 tarihinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen törenle yenilenmiştir. Törene; yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katılmıştır.
fotograf