TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’DA DÜZENLENEN “TED İSTANBUL VII. ULUSAL FORUMU’NDAYDI…

TÜRKİYE İNTERNET 10 PARMAK KLAVYE ŞAMPİYONASINDA GELEN BÜYÜK BAŞARI
16 Şubat 2016
YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF DERS PROGRAMI VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
18 Şubat 2016

12-15 Şubat 2016 tarihleri arasında, TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Lisesi tarafından düzenlenen TED İstanbul VII. Ulusal Forumu(TİUF)’na 10 Delege 1 Gazeteci olmak üzere 11 öğrenciyle katıldık. TED İstanbul VII. Ulusal Forumu, lise öğrencilerinin belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartışıp bir sonuca varmalarını ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayan ulusal bir konferanstı. Bu forum, takım oluşturma çalışmaları, komite çalışmaları ve genel kurul gibi standart EYP aktivitelerinin tümünü barındıracak şekilde olup, forumun çalışma dili tamamen Türkçe’ydi. Öğrencilerimizin delege olarak katıldıkları ve atak konuşmalarla foruma katkı sağladılar. Ayrıca, mezun öğrencilerimizden 2 Komite Başkanının bu Ulusal Forumu’nda olması bizim için ayrıca gurur kaynağı oldu.
Forum’da tartışılan konular: dünyamız ve ülkemizdeki ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlardı. Amaç, lise öğrencileri arasında güncel konular hakkında farkındalık yaratma ve gündem sorunlarına ortak çözümler üretebilmekti. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz; birlikte çalışmayı, sorumluluk almayı, üretmeyi, sonuç odaklı düşünmeyi, çevresindeki olaylara daha duyarlı olmayı ve daha fazlasını öğrendiler. TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerimize, bu çalışmada duydukları nedensiz heyecandan ve anlamlı duruşlarından dolayı çok teşekkür ederiz.