TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA İLİMİZDEKİ OKUL MÜDÜRLERİNE SEMİNER DÜZENLENDİ

TED KAYSERİ KOLEJİ BURSA EMİNE ÖRNEK KOLEJİ ULUSAL FORUMU’NDAYDI
6 Aralık 2013
GENÇ KIZ VOLEYBOL TAKIMIMIZ İL ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
6 Aralık 2013

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğinde,“21 inci Yüzyılda Eğitim Anlayışı ve Okul Yönetimi” Konulu Seminer Düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları işbirliği içinde hazırlanan ‘’21inci Yüzyılda Eğitim Anlayışı ve Okul Yönetimi ‘’ konulu seminer, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR tarafından, ilimiz merkez ilçelerinde görev yapan okul müdürlerine, okulumuz konferans salonunda verildi. Okulumuzun ev sahipliğini yaptığı seminere; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali ERDOĞAN,  Şube Müdürleri  Bahameddin KARAKÖSE ,Ekrem KARAASLAN  ve ilimiz merkez ilçelerinin okul müdürleri katıldı.

Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR; eğitim ve kültür ilişkisi, okulların yeni bir sosyal düzen getirmeye cesareti olup olmadığı, eğitim sisteminde değişimin gerekliliği, toplumda eğitim amaçlarını belirleme, değişim, değişimin öncüsü örgütlerin özellikleri, şikayet ortamı, milenyum kuşağı, hayat boyu öğrenme, diplomaya değil yeteneğe vurgu, öğretmen öğrenci ilişkileri, empati, okulun asli görevleri gibi konular üzerinde durdu. Ayrıca eğitim sisteminin öğrencilerin ilgilerini çekmeyen, ilgi alanlarına girmeyen derslerden kurtarılması gerektiğini ve öğrencilere dünyayı değiştirme ülküsü kazandırılmasının önemini belirtti.
 Prof. Dr. Servet Özdemir, son zamanlarda yeniden Türk eğitim sisteminde değişime ve yenileşmeye gidildiğini bildirdi. Prof. Dr. Özdemir, “Öncelikle kendimize birkaç soru sormamız lazım. Yapılan bu değişiklikler, ihtiyacımız yönünde mi? 19’uncu yüzyılın sistemi ve 20’nci yüzyılın sistemi, 21’nci yüzyılın ihtiyacını karşılıyor mu? Dünyada ekonomide 17’nci sırada olan bir ülke neden eğitimde geride? Bu soruların cevaplarını bulmamız ve eğitim sistemimizi ona göre düzenlememiz gerekiyor” dedi.
Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali ERDOĞAN,  Şube Müdürleri  Bahameddin KARAKÖSE ,Ekrem KARAASLAN  seminerin ev sahipliğini yapan okulumuz Genel Müdürü ve Lise Müdürü  Arif Sırrı ŞİRİN, Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR’ e teşekkürlerimizin bir ifadesi olan çiçeği sundular.