TALENTED UZAYI KEŞFEDİYOR

FİLENİN SULTANLARI YILDIZ KIZ VOLEYBOL TAKIMIMIZ İLK MAÇINDA GALİBİYET ELDE ETTİ
12 Aralık 2018
Almanca Bilgi Yarışması Büyük Heyecana Sahne Oldu
14 Aralık 2018

Okulumuzun Robotik Takımı 2019 FLL Robot Yarışması’na hazırlanırken bu seneki yarışma teması olan ‘uzay’ konusu ile ilgili olarak Kulüp Rehber Öğretmenleri Emrullah DAĞLI ve Erkan URAL eşliğinde Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü ziyaret etti.

Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren radyo teleskobu ve aynalı teleskoplar hakkında incelemelerde bulundular.Hem uzay araştırmaları hem de gök cisimleri hakkında merak ettiklerini öğrendiler.Ayrıca rasathanelerin çalışma sistemleri hakkında bilgi edindiler.

Bu geziyi düzenlememizde yardımcı olan bölüm başkanı Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK’e ve gezi sırasında bize rehberlik ederek öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Öğr. Görevlisi Özgün ASLAN’a teşekkür ederiz.