Montessori In My School e Twinning Projesi

“ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLÂL MARŞI YAZDIRTMASIN!”
15 Mart 2022
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN 102. YILI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI.
5 Mayıs 2022

Ted Kayseri Koleji Vakfı özel Anaokulu Ana F sınıfı e Twinning projelerine farklı bir konu  ve çalışmalarına devam ediyor.  ”Okulumda Montessori ” projesi  Azerbaycan ‘da bulunan bir meslektaşımız tarafından kurulmuş ,  Türkiye ‘den  10 öğretmen ile birlikte yürüttüğümüz bir eTwinning projesidir. Proje çalışmaları anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıf düzeyindeki öğrenciler ile yürütülmektedir. Bu projede bulunmazın amacı erken çocukluk döneminde çocukların ihtiyaçları ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurularak soru sorabilen ve sordukları sorulara cevap arayan bireyler yetiştirmektir.  Montessori ın My Scool projesi ile yaparak yaşayarak, işbirliğine dayalı, oyunu temel alan bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Montessori etkinlikleriyle, çocukların yaşlarına uygun materyaller tasarlayıp onlara uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirmeyi planlıyoruz. Bu sistem ile çocuklara bilgi aktarmak yerine  araştırma ve öğrenme isteği uyandırarak gelecek yaşamlarında başkalarına,  çevrelerine, kendilerine saygı duyan, sorumluluk sahibi bireyler olmalarını hedefliyoruz.

Proje Yürütücüsü

Emine DURSUN