AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU 18.SEÇİM KONFERANSI TED KAYSERİ KOLEJİ FARKIYLA İLK KEZ KAYSERİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI…
20 Kasım 2015
TED KAYSERİ KOLEJİ FARKIYLA İLK KEZ KAYSERİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU 18.SEÇİM KONFERANSINA ULUSAL VE YEREL BASININ YOĞUN İLGİSİ
23 Kasım 2015

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 18. Seçim Konferansı, çeşitli illerden gelen 200 lise öğrencisinin katılımıyla Kayseri’de ilk kez TED Kayseri Koleji’nde gerçekleştiriliyor. Liseli ve üniversiteli gençlerin güncel konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun Türkiye kolu olan 18.Seçim Konferansı, 20-23 Kasım 2015 tarihleri arasında okulumuzun ev sahipliğinde düzenleniyor. Konferansın resmi dili İngilizce , ana teması ise “Avrupa’daki dengeyi yeniden tanımlamak, harekete geçmek ve istikrar sağlamak” olarak belirlendi.

18.EYP’ nin 21 Kasım’da okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen açılış oturumunda; TED Üniversitesi Rektörü Murat TARIMCILAR, Genel Müdürümüz Arif Sırrı ŞİRİN, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kasım HAN, Organizasyon Komitesi adına TED Kayseri Koleji öğrencileri Ahmet Buğra KELEŞ, Kemal SOMDAŞ, EYP Türkiye adına Bircan KİLCİ ve konferansın başkanlığını yürüten Hügo DÜRR birer konuşma yaptılar.

Genel Müdürümüz Arif Sırrı ŞİRİN “Avrupa Gençlik Parlamentosu 18.Seçim Konferansına hoş geldiniz. Sizleri okulumuzda ağırlamaktan ve Kayseri’de ilk kez gerçekleşen bu konferansa TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Türkiye’mizin çeşitli illerinde bulunan 22 liseden ve yurt dışından gelen 200’e yakın katılımcının bulunduğu bu konferansın amacı; lise düzeyinde öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve gençlerin kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilmelerine imkan tanımaktır. Türkiye’mizin ve Avrupa’nın geleceğine yön verebileceklerine inandığım bu gençler,  farklılıklarını zenginlik olarak görerek, hoşgörü ortamında çeşitli güncel sorunları tartışarak çözüm yolları üretecekler. Bu konferansın sonrasında jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonunda seçilecek gençler, Türkiye’yi Avrupa’nın farklı noktalarında yapılacak, Avrupa Gençlik Parlamentosu konferansında temsil etmeye hak kazanacak. Konferansın karşılıklı saygı, sevgi ortamında ve başarılı geçmesini gönülden diliyorum.” dedi.

Açılış oturumunun ardından katılımcılar komite çalışmalarına başladılar. Komitelerde ekonomi, kültür ve eğitim, çevre ve toplum sağlığı, insan hakları gibi birçok konu tartışılacak. Konferansın Genel Kurulu ise 23 Kasım 2015 Pazartesi günü okulumuz konferans salonunda yapılacak.