19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NIN 102. YILINI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADIK!

TARİHE DOKUNDUK ve TARİHİ YAŞADIK
21 Mayıs 2021
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. SAYIN CENGİZ YILMAZ’I ZİYARET ETTİK.
28 Mayıs 2021

19 Mayıs’la birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun ilk ve en büyük adımı atılırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 4 yıla yakın süren savaştan sonra Cumhuriyet’i ilan ederek “Ben 19 Mayıs’ta doğdum.” demiş ve bu anlamlı günü gençlere armağan etmiştir. Bizlerde TED Kayseri Koleji olarak bayramımızı 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 10.30’da öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin katılımıyla dijital ortamda büyük bir heyecanla ve coşkuyla kutladık.

Kutlama töreni; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Lise Müdürümüz Sayın Muamber GÜNDÜZ’ün bu özel günle ilgili bilgiler veren ve Atatürk gençliğinin özelliklerini anlatan anlamlı konuşmasıyla devam etti.  Atamızın varlığını içimizde en derinden hissettiren satırlardaki şiirlerin, en sevdiği dans olan “Zeybek”le o coşkuyu yaşatan gösterinin ve marşların yer aldığı programda adeta dijital bir şölen yaşandı.

Bu özel günde pandemi koşullarında görev alan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Tüm TED ailesi olarak bu özel günü gençlerimizle mutlu bir şekilde andık ve bugünü bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm aziz şehitlerimize bir kez daha minnet duyarak “Teşekkür ettik.”

İyi ki sizlerin emanetçisiyiz. “Ne Mutlu Türküm Diyene!”