14 Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, “STEM Eğitimi Semineri’’ ile öğretmenlerimize STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi verildi.

STEM Öğretmeni Sertifika Programı ile öğretmenlerimize,  STEM eğitimi vererek onlara STEM eğitimi yetkinliği edindirmek istiyoruz.

Eğitim sistemimizin bel kemiği olan öğretmenlerimiz, bizi bekleyen bu geleceğe uyum sağlayacak öğrencileri yetiştirecek donanıma sahip olmalıdır. Bu eğitim çerçevesinde öğretmenlerimiz, hem STEM yaklaşımını anlamaya çalışacak hem de  uygulamalarını birebir gerçekleştireceklerdir.

STEM Nedir?

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma. Fen öğretimini kapsayan alanların ilk ve orta öğretimde bir bütün olarak değil de, birbirinden ayrı olarak öğretilmesinin sakıncalarını bertaraf etme fikrine dayanıyor ve dünyada giderek daha fazla önem kazanıyor.

STEM eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. Matematiksel düşünme becerileri gelişen öğrenciler fen alanlarında da çalışma kapasitelerini artırıyor. İlk ve orta eğitim döneminde kazanılan matematiksel düşünme becerilerinin fen eğitimi altyapısını güçlendirmesi ve proje temelli eğitime üretim süreçlerinin de eklenmesi STEM eğitiminin öğrencinin hayatı boyunca düşüncelerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor.