22 Şub

16 Mart 2019 tarihinde Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde ‘’Bilim Kahramanları’’ tarafından düzenlenecek olan Ulusal Lego Junior Yarışması’nın konusu olan Mission Moon (Görevimiz Ay) teması için, gerekli bilgi edinmek ve akılda kalan sorulara cevap bulmak için JR CREATED ve JR TALENTED lego takımları ile birlikte Kocasinan Akademi ve Bilim Merkezine bir araştırma gezisi düzenledik.

Gezide öğrencilerimiz sırayla Samanyolu Galaksisi, Yıldızlar sinevizyonu, Havacılık uçak sistemleri, 3d boyutlu yazıcı ile uçak yapımı, uçuş simülatörü ve son olarak galaksi sanal gerçekçilik uzay simülasyonu incelediler. Araştırma boyunca bilgi ve birikimlerine yenilerine eklediler. Araştırmada öğrencilerimize rehberlik eden Kocasinan Bilim Akademisi görevli öğretmen ve yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.