Almanya Kardeş Okul Ziyaretimiz

12 Haziran 2015
43. DÖNEM MEZUNLARIMIZI OMMER OTELİNDEKİ MUHTEŞEM BALOYLA UĞURLADIK
17 Haziran 2015

2013 yılından beri Almanya’nın Nordenham şehrinde bulunan Gymnasium Nordenham okulu ile sürdürdüğümüz “Kardeş Okul Öğrenci Değişimi Projesinin” bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.
09.06.2015-15.06.2015 tarihleri arasında Almanca öğretmenimiz Pervin Doğan rehberliğinde okulumuz lise kısmından sekiz öğrenci Almanya’ya gitti. Alman ailelerin misafir ettiği öğrencilerimiz bir hafta boyunca hem farklı derslere katılıp hem de bir çok yer gezdiler. Hamburg ve Bremerhafen gibi büyük şehirleri görme imkânı bulan öğrencilerimiz kano turu, gemi ile liman turu, kuzey denizinde watt gezisi, Kutup ve Deniz Bilimleri Müze ziyaretleri ve deniz kenarında barbekü partisi yapma gibi farklı aktivitelere katıldılar.
Öğrencilerimiz için oldukça verimli geçen ziyaretimize Alman basını da oldukça büyük ilgi gösterdi. Eylül ayı içerisinde kardeş okulumuzdan 8 öğrenci ve iki rehber öğretmen okulumuzu ziyaret edeceklerdir.