12 Mar

Almanya’nın eyalet sayısından sahip olduğu ada sayısına, Cumhurbaşkanı’nın kim olduğundan hangi ünlü bestecilerin ve filozofların alman olduğuna kadar birbirinden farklı ve şaşırtıcı soruların yöneltildiği bilgi yarışmamız, iki sınıf seviyesi arasında büyük çekişmeye sahne oldu.

Almanca Bilgi Yarışmasına 9. Sınıfları temsilen Ekrem Tan MÜLHİM (9/A), Mustafa ERDİL (9/B), Zafer NAYİR (9/C) ve Yunus Kağan AYDIN (9/D); 10. Sınıfları temsilen Ali ATEŞ (10/A), Berke NAR (10/B), Burak Erdil BİÇER (10/C) ve İlter ÇELİK (10/D) katıldılar. Baştan sona büyük bir heyecanın yaşandığı yarışmamızda 10. Sınıf öğrencilerimiz galip gelen taraf olmuşlardır.

Sunuculuğunu 9-B sınıfından İrem GÜNANA ve Rüzgar ERDİNÇ’in üstlendiği yarışmada Almanya hakkında bilinmesi gereken genel kültür sorularının yanı sıra üç tane de sesli soru sorulmuştur.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve sunucularımızı kutluyor, Almanya ve Almanca konusunda öğrencilerimizi bilinçlendiren ve yüreklendiren Almanca Öğretmenimiz Onur KARGA’ya teşekkür ediyoruz.