TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ’NİN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI…

Okul Öncesi- 1.Sınıf Öğrenci ve Velilerimizle Tanışma Etkinliğimizi Gerçekleştirdik.
22 Eylül 2015
ALMANYA’DAN KARDEŞ OKULUMUZ GELDİ
30 Eylül 2015

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Ankara’da yaktığı eğitim meşalesi, her geçen gün daha da güçlenerek yurt sathına yayılmış;35 TED okulu, 1 üniversite ile Ülkemizin geleceğine yön verecek, Dünya ile rekabet edecek, Türkiye’mizi Dünya lideri yapacak aydınlık nesiller yetiştirmeye devam etmektedir.

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü ve en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği’nin, aydınlık meşalesini 50 yıldır büyük bir gururla taşıyan TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları’nda bugün eğitim ve öğretimi başlattık.

Ülkenin her yerine meşaleler yakan ve Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu bir okulun halkası olarak açılışımıza, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ömer ÖZBAKIR’ ın Ata’mızın büstüne çelenk sunmasıyla başladık. Başöğretmen Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı okuduk.

İlkokul Müdürümüz Sayın Raci ÜLKE konuşmasında ‘‘ Sevgili Öğrenciler; sizler almış olduğunuz çağdaş eğitimle, aklın ve bilimin rehberliğinde ülkemizi daha da ilerilere taşıyacaksınız. Sizlere ve ülkemizin geleceğine inanıyor ve güveniyoruz.’’ diyerek başarılı ve sağlıklı bir öğretim yılı diledi.

Ortaokul –Lise Müdürümüz ve Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN ise yapmış olduğu konuşmada ’’Kurucumuz Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında, evrensel ve ulusal sorunlara karşı sorumluluk duyabilen, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan, çağın getirdiği değişimlere ayak uydurabilen, en az bir yabancı dili etkin olarak kullanabilen, spora ve sanata ilgi duyan, araştıran, üreten, sosyal ve akademik yönden nitelikli, özgüven sahibi, kendisini ifade edebilen, farklılıklarımızı zenginlik olarak görebilen, hoş görü sahibi, öğrenciler yetiştirirken onları bir üst öğrenime hazırlamak da temel hedefimizdir. Okulumuz bu hedefi gerçekleştirebilecek gücü, işini seven, mesleğine saygılı, seçkin öğretmen kadrosundan, enerjisini ise sevgili öğrencilerinden almaktadır.’’ diyerek iyi dileklerini belirtti. Konuşmaların ardından, kadromuza katılarak bizlere güç veren birbirinden değerli öğretmenlerimizin tanıtımı yapılıp; TED rozetleri takdim edildi.

Gurur, övünç, mutluluk ve heyecanın yaşandığı bir öğretim yılı daha böyle başlarken “Onuncu Yıl Marşı”mızın okunmasıyla törenimiz son buldu.

Bütün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yeni TED meşaleleri yakmak ve ülkemizin geleceğini aydınlatmak üzere sınıflarına geçtiler ve ilk ders heyecanı sınıflarında karşıladılar.

TED Kayseri Koleji ailesi olarak yeni eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.