TED KAYSERİ KOLEJİNDE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM MEKANLARI

6 Aralık 2021
Türk Eğitim Derneği’nden 1 Milyon TL’lik Ağaçlandırma Desteği
27 Ocak 2022
21. yy eğitim ortamları; mimarisiyle, biçimiyle ve geniş aktivite çeşitliliği ile öğrencileri araştırmaya, keşfetmeye, deney yapmaya, deneyimlemeye, tartışmaya, oyun oynamaya, sosyalleşmeye, hayal güçlerini ve düşünme kabiliyetlerini geliştirmeye yöneltmeli ve yeniliklere teşvik etmelidir. Vizyonu gereği “okulun her noktasını öğrenme alanı olarak kullanan” TED Kayseri Koleji Vakfı Okullarının öğrencileri için eğitim-öğretim faaliyetlerini kolaylaştıracak, öğrenmeyi daha verimli hale getirecek atölyeler, derslikler, oyun ve sosyal faaliyet alanları oluşturabilmek için 2009 yılında modern bir yemekhanenin hizmete girmesi ile başlayan değişim süreci; konferans salonu, güvenlik binası, ilkokul, ortaokul, anaokulu, spor merkezi ve 17 Eylül 2021 tarihi itibarıyla lise binasının hizmete girmesiyle birlikte, çağdaş eğitim modellerinin uygulanmasında ihtiyaç duyulabilecek eğitim mekânlarının sonuncusunu da tamamlamıştır. Okulumuz; okul yaşantısını ve öğrenmeyi keyifli hale getiren, öğrenmeyi öğrenen, fiziksel, bilişsel, duyuşsal açılardan sağlıklı ve güven içinde bireyler yetiştirme yolunda tüm yeniliklere her zaman açık bir eğitim anlayışı benimsemiştir. Bununla birlikte bu bilinci ve kültürü öğrencilerine kazandırma sürecinde yerleşim düzeninden öğrenci sayısına, renk uyumuna, uygun ışık ve ısı düzeyine, yeterli hijyen koşullarına, estetiğe varıncaya kadar birçok fiziksel ortam ögesini dikkate alarak düzenlemeler gerçekleştirmiştir. Çağdaş eğitimin bu ihtiyaçları ve gereklilikleri doğrultusunda yeniden düzenlenen TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARI kampüsünün yeni görüntüsüne web sayfamızdan veya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.