Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Konulu Sertifikasyon Programı

Türk Eğitim Derneği’nden 1 Milyon TL’lik Ağaçlandırma Desteği
27 Ocak 2022
“ZERO WASTE ZERO LOSS-SIFIR ATIK SIFIR KAYIP” ADLI e-TWINNING PROJEMİZ HAYATA GEÇİRİLDİ!
22 Şubat 2022

TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve Abdullah Gül Üniversitesi iş birliği ile UNHCR ve UN Volunteers desteği ile “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nın konu alındığı  sertifikasyon programımı, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü “Nitelikli Eğitim” amacının işlenmesiyle başlamıştır.
TED Kayseri Koleji Vakfı Orta Okulu öncülüğünde, TED Konya, Afyon, Aliağa, Atakent, Kocaeli, Eskişehir, Batman, Alanya, Sivas, Çorum, Samsun okulları ile birlikte 12 TED okulundan “JMUN” kulübü öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı sağlanmıştır.
Türk Eğitim Derneği Okullar Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Şule AKALIN, açılış konuşmasında 88 TED öğrencisine Türk Eğitim Derneğinin bir sivil toplum örgütü olarak “Nitelikli Eğitim” üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türk Eğitim Derneği olarak Derneğin misyon ve vizyonu kapsamında kurulduğu günden bu yana Türkiye’de eğitim sisteminin nitelik olarak iyileştirilmesi ve her çocuğa eşit eğitim olanakları sunulması adına Türk Eğitim Derneği Okullarında ve devlet okullarında yürütülen çalışmalar ve maddi olanakları sınırlı, başarılı çocuklara  verilen burslara da değinen AKALIN, tek tek tüm TED öğrencilerinin sorularına cevap verdi.
Programın 2. bölümünde söz alan Birleşmiş Milletler Gönüllüler Ofisi yetkilisi Sayın Aydan ÖZKİL öğrencilerimize Birleşmiş Milletler’in “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı”ndan bahsederek öğrencilerimizin farkındalığını arttırdı. TED’li öğrencilerin; yoksulluğu ortadan kaldırmak, iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, gibi gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış, adalet ve refah içinde yaşamasının sağlanmasına  yönelik özgün sorularına  Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Erk HACIHASANOĞLU ve TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Canan YESBEK de yanıtlarıyla katılım sağlayarak program son buldu.
Önümüzdeki haftalarda “Erişilebilir ve Temiz Enerji, Eşitsizliklerin Azaltılması, İklim Eylemi ve Karasal Yaşam” amaçları ile devam edecek olan sertifikasyon programı 12 TED okulundan “JMUN” kulübü öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla 9 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir. Açılış programına katılımlarıyla bizleri onurlandıran saygıdeğer konuklarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, TED öğrencilerine ve öğretmenlerine başarılar diliyoruz.