TED KAYSERİ KOLEJİ II. ULUSAL FORUMU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 Ekim 2014

TEKUF2

TED KAYSERİ KOLEJİ II. ULUSAL GENÇLİK FORUMU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

17-20 Ekim tarihleri arasında şehrimiz Kayseri’de 2.kez düzenlenecek olan, TED Kayseri Koleji Ulusal 2. Gençlik Forumu’nun resmi açılış töreni 18 Ekim 2014 Cumartesi günü, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.
TED Konya, TED Mersin, TED Ankara, TED İstanbul, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel Emine Örnek Koleji, Kabataş Erkek Lisesi, Nuh Mehmet KÜÇÜKÇALIK Anadolu Lisesi, Ayazağa Işık Lisesi ve Çamlıca Bilfen Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla organizasyonu gerçekleştirilen konferansta öğrenciler, ülkemizin sorunları parlamento ciddiyetinde tartışacaklardır.
TED Kayseri Koleji Ulusal 2. Gençlik Forumu Proje Koordinatörü ve Lise Müdür Yardımcımız Sayın Serdar MADEN konferans açılışında yapmış olduğu konuşmada’’ Şehrimiz Kayseri’de ikinci defa düzenlenecek olan bu forum, takım kurma çalışmaları, komite çalışmaları, genel kurul aşamalarını içerecektir. Her komitenin kendi konusu olup, forumun çalışma dili Türkçe olacaktır. Konferans delegeleri,  Kadın Hakları, İnsan Hakları, Nüfus ve Kalkınma, Sivil Hak ve Özgürlükler, Avrupa Birliği, Eğitim, Ekonomi ve Çevre komitelerinde, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarını tartışarak, bir sonuca varıp genel kurula sunacaklardır. ’’dedi ve öğrencilere konferansta başarılar diledi.
Lise öğrencilerinin belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartışıp bir sonuca varmalarını ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayacak ulusal bir konferans olan, TED Kayseri Koleji Ulusal 2. Gençlik Forumu, Konferans Başkanı Sayın Nahit MÜCELLİT’ in forum zilini çalmasıyla resmi olarak başlamış oldu.
Bizde; okulumuz 9, 10, 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin bir projesi ile lise gençleri arasında ülkemiz ve dünyamızdaki güncel konular hakkında farkındalık yaratma ve sorunlara ortak çözümler üretebilme yetilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.