TED AİDİYETİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5 Aralık 2013
TED KAYSERİ KOLEJİ BURSA EMİNE ÖRNEK KOLEJİ ULUSAL FORUMU’NDAYDI
6 Aralık 2013

18-25 Kasım 2013 tarihleri arasında 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik lise rehberlik bölümü tarafından TED aidiyeti çalışması yapıldı. 1928’den bugüne Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan ve Büyük Önder Atatürk tarafından kurulan Türk Eğitim Derneği’nin tarihçesinin yer aldığı video gösterimiyle başlayan sunumda, yeterli maddi olanağa sahip olmayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemek ve Türk eğitim hayatına maddi ve bilimsel katkılar sağlamayı amaç edinen TED okullarının tarihi ve ilkeleri anlatıldı. 25 TED Okullarının yanı sıra 1966 yılından bu yana Kayseri’nin lider eğitim kurumu olma sıfatını kazanarak hızla büyüyen TED Kayseri Koleji tarihçesi paylaşıldı. Sunumda, Türk Eğitim Derneği’nin başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası kapsamındaki Tam Eğitim Burslu öğrenciler ile ilgili video gösterimi yapıldı. Öğrencilerimiz, Türkiye’de söz sahibi olan TED Okullarının bir öğrencisi olmaktan bir kez daha gurur duyarak etkinlik sonlandırıldı.