SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İLE BERABERDİK…

AİLE OKULU PROGRAMI-2
22 Aralık 2014
MUTLU AİLE BAŞARILI ÇOCUK SEMİNERİ
26 Aralık 2014

Sarıkamış Harekatı’nın 100.yılı anma programında duygusal anlar yaşandı. Hazırlamış olduğumuz ‘’Şiirlerle Sarıkamış Şehitlerini Anma ‘’programı etkinliğimizi; Kocasinan İlçesi Kaymakamı Sayın Ali CANDAN, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan DURAN, vakıf yönetim kurulu üyelerimiz, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Genel Müdürümüz ve Lise Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN yapmış olduğu veciz açılış konuşmasında; ‘’ Ebedi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘’Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işleri başarmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’’ sözleriyle ifade ettiği tarih şuurunu pekiştirmek adına okulumuz öğrencilerinin, değerli öğretmenimiz Sayın Fazıl Ahmet BAHADIR rehberliğinde hazırladığı bu anma programını sizlerle paylaşmak istedik. Sarıkamış, kimi zaman süngü süngüye, boğaz boğaza muharebelerde yazılan bir destanın, kimi zaman soğuğa, tipiye, tifüse sessizce teslim oluşun adıdır.’’ diyerek programa katılan herkese teşekkürlerini sundu.
Öğretmenimizin,  üç büyük kulübümüz; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Sarıkamış’ta şehit olan futbolcuları için yazdığı şiirlerini başarıyla seslendiren öğrencilerimiz, misafirleri sıcacık koltuklarından alıp, adeta karlarla kaplı olan Sarıkamış’a götürdüler. Konuklarımızın zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayarak izledikleri programımız, Sayın Fazıl Ahmet BAHADIR’ın seslendirdiği şiirin ardından dakikalarca ayakta alkışlanarak son buldu.
Bizde; soğuk Aralık akşamında şehitlerimiz için üşümeye davet ettiğimiz, teşrifleriyle şeref veren misafirlerimize ve başta değerli öğretmenimiz Sayın Fazıl Ahmet BAHADIR olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.