ÖĞRENCİMİZ YGA (YOUNG GURU ACADEMY) GENÇ LİDERLER ZİRVESİNDE

İNTERNETTE GÜVENDE MİYİZ ?
30 Kasım 2018
Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. Sınıf Öğrencilerimiz Seminer-Saha Çalışması İçin Kayseri Şeker Fabrikası Gezisine Katıldı
3 Aralık 2018

YGA, Çift kanatlı olarak tanımladığımız, vicdanlı ve donanımlı gençler yetiştirmektedir. İçinde  yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı YGA’lılar; bu sorunların çözümüne yönelik dünya çapında inovasyonlar geliştirmektedir. Sadece inovasyonları ile değil, bunları hayata geçirirken yarattıkları birlikte başarma kültürü ile de rol model olmaktadır.

YGA, 2000 yılında Türkiye’de kurulan uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’larının, yazarlarının, akademisyenlerinin ve sanatçılarının destek verdiği YGA, her yıl öğrencilerle alanında isim yapmış kişileri düzenledikleri zirvede buluşturmaktadır. Öğrenciler bu zirvede hem bakış açılarını değiştirmekte  hem de öğrencilerin hayal ortakları tanışıp sohbet etmesine ortam sağlamkatadır.

Ülke genelinde 280.000 üzerinde yapılan başvuru ve  mülakat sonrasında, okulumuzdan 12 E sınıfı öğrencisi Melisa Zeynep AVCI,  01 Aralık 2018 tarihinde , İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezinde yapılan  Zirve’ye katılmıştır.

Zirvede ; YGA, hayal ortakları,üniversite, lise öğrencileri hep beraber akıl ve kalbi birleştirmişlerdir. Buna artı olarak bilim seferberliği projesi kapsamında birçok deney ve çalışma sergilenmiştir. Bu yılki zirvede yine birbirinden farklı hayal ortakları yer almıştır. TED Genel Müdürü Sevinç ATABAY’ın da bulunduğu zirveye , Prof. Mehmet TONER, YGA kurucusu Sinan YAMAN, TAV CEO Mustafa ŞENER, Sera Group CFO Damla AKKAYNAK, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol BİLECİK, Facebook ülke direktörü Derya MATRAŞ,  Sundance ödüllü yönetmen Tolga KARAÇELİK, ünlü jazz sanatçısı KARSU, Milli sporcu Mete GAZOZ  ve antrenörü ve daha niceleri katılmışlardır.

Öğrencimizi tebrik ediyor ve bu YGA yolculuğunu tüm kalbimizle destekliyoruz.