Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. Sınıf Öğrencilerimiz Seminer-Saha Çalışması İçin Kayseri Şeker Fabrikası Gezisine Katıldı

ÖĞRENCİMİZ YGA (YOUNG GURU ACADEMY) GENÇ LİDERLER ZİRVESİNDE
3 Aralık 2018
YKS’ YE PSİKOLOJİK DESTEK; MOTİVASYON VE ETKİN ZAMAN YÖNETİMİ
3 Aralık 2018

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında 9. Sınıf öğrencilerimiz için, ilk seminer-saha çalışmasını gerçekleştirmek amacıyla Kayseri Şeker Fabrikasına 29 Kasım 2018 Perşembe günü gezi düzenlenmiştir.

Gezi süresince fabrika laboratuvar ve işlem kontrol merkezleri ziyaret edilmiştir. Ziyaretler sırasında mühendis ve uzmanlar çeşitli sunumlar yaparak öğrencilerimize bilgi vermişlerdir. Sunumlarda şeker pancarından şeker üretimi aşamalarında gerçekleştirilen mühendislik uygulamaları örnek ve numuneler öğrencilerimize gösterilerek anlatılmıştır. Ayrıca öğrencilerimize farklı alanlarda uzmanlaşmış mühendisler tarafından mesleki çalışmaları hakkında bilgilendirme de yapılmıştır.

Bilim insanı programı dahilinde matematik, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce dersleri ile inovasyon kulübü çalışmaları devam etmektedir.