Öğrencimiz Uygar ARAS Avrupa Gençlik Parlamentosu Konferansına Katıldı

Tam Eğitim Bursu ( TEB) Oryantasyon Programı
23 Eylül 2019
8. Sınıf Öğrencilerimizin Velilerine Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Hakkında Bilgilendirme
23 Eylül 2019

10. sınıf öğrencilerimizden Uygar ARAS Nisan 2019’da Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP Türkiye) 23. Ulusal Seçim Konferansında başarı göstererek jüri tarafından seçilmiş ve Avrupa’da ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştı.

Öğrencimiz 03-07 Eylül 2019 tarihleri arasında Polonya’nın Gdansk, Gdynia ve Sopot şehirlerinde geçekleştirilen EYP Poland 16th National Selection Konferansına Türkiye’den katılan delegasyonda yer almıştır.

Polonyalı öğrencilerin yanı sıra farklı ülkelerden öğrencilerin de katıldığı konferansta delegeler; çevre, insan hakları, dış işleri ve ekonomi gibi farklı komitelerde çalışmalar yaparak Avrupa’yı ilgilendiren konularda fikir birliği oluşturdular ve komitelerine özgü bir yönerge hazırladılar. Son gün ise hep birlikte katıldıkları genel kurulda bu yönergeleri tartışarak oylamaya sundular. Türkiye’yi ve okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.