ÖĞRENCİLERİMİZ YGA (YOUNG GURU ACADEMY) 2020 ZİRVESİNDE

12 Aralık 2019
Oxford AQA Go Further Münazara Çalıştayına Katıldık
16 Aralık 2019

YGA bir Liderlik Okulu  ve uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir. YGA Liderleri liderlik kabiliyetlerini, daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler. Geleceğe umutla bakmanızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştirir.Bu gençler hem vicdan hem de donanım kanatlarını; insanlığa faydalı projeler üretip  geliştirirler. Geliştirdikleri inovasyonlarla, sosyal sorunlara köklü çözümler üretirler.

YGA’ya her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvurur. Başvurular website üzerinde online bir form aracılığıyla yapılır. YGA Hayal Ortakları ve Mezunlar her yıl tüm formları tek tek okuyup değerlendirerek 2.000 öğrenciyi YGA Zirvesi’ne davet ederler. Bütün başvuran öğrenciler YGA Zirvesi’ni online olarak izleyebilir.

YGA liderlik programında bilim insanı, akademisyen ve üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Raube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA Hayal Ortaklarından eğitim alırlar. YGA hayal ortaklarında Genel Müdürümüz Sayın Sevinç ATABAY’da yer almaktadır.

YGA Zirvesi’nde YGA Hayal Ortakları, Mezunları ve Öğrencileri konuşmacı olurlar. YGA’da hayata geçen sosyal inovasyonlar, bu inovasyonların yeşerdiği yüksek güven iklimi ve sıra dışı liderlik yolculuklarını paylaşarak ilham verirler. Katılan öğrenciler YGA’nın vizyonunu, kültürünü, hayata geçirdiği projeleri ve programları öğrenme fırsatı bulurlar.

Aynı zamanda, YGA’nın çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı Bilim Seferberliği projesinde ve sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışırlar. Sadece Türkiye’deki öğrenciler değil; Harvard, MIT, Columbia, Brown,Berkeley, London Business School, Münih Teknik, Turin Politeknik gibi üniversiteler ile yapılan stratejik ortaklık kapsamında, bu üniversitelerden gelen öğrenciler de YGA projelerinde görev alır.

2020 Zirvesine okulumuzu temsilen Nilsu SARGIN,Barış ÖZGENÇ,İrem AYDEMİR,Rüzgar ERDİNÇ,Nefise ERKILIÇ,Görkem NURALAN seçilmişlerdir.

Öğrencimizi kutluyor zirve yolunda başarılar diliyoruz.

Öğrencimizin mülakatlarını değerlendiren  YGA Hayal Ortakları ve Danışma Kurulu ;