Öğrencilerimiz Dünya Çapında Geçerliliği Olan 2015 Cambridge ESOL ve IELTS Sınavlarında Üstün Başarı Göstererek Düzenlenen Muhteşem Törenle Sertifikalarını Aldılar

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.
8 Ekim 2015
TED KAYSERİ KOLEJİ BURSA EMİNE ÖRNEK KOLEJİ IV. ULUSAL FORUMU’NDA
16 Ekim 2015

CAMBRIDGE ESOL Nedir?
800 yıllık bir geçmişe sahip olan dünyanın lider üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi, 1858 yılından bu yana profesyonel ve objektif olarak dünyada her yıl 3milyon adaya 135 ülkede Cambridge ESOL sınavlarını sunar. Bu sınavlar Türkiye’deki pek çok iyi eğitim kurumu ve uluslararası şirketlerdeki 30,000 aday tarafından alınmaktadır.

CAMBRIDGE ESOL Sınavları Nelerdir?
Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) Sınavları 7 yaş grubundaki çocuklardan başlayarak, eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ve uluslararası şirketlerde çalışanların, doğru İngilizce becerilerini doğru seviyede kullanıp kullanmadıklarını test eder ve bunu sertifikalandırır.

Neden CAMBRIDGE ESOL Sınavları?
Cambridge Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan Cambridge ESOL sertifikaları başarı ve ödül demektir. Dünya çapında binlerce eğitim organizasyonu ve eğitimciler nezdinde geçerliliğe sahiptir. Birçok devlet kuruluşu, göçmen büroları ve profesyonel kuruluş bu sertifikaların geçerliliğini kabul etmiştir.

Cambridge ESOL Sınavları gerçek yaşamımızda kullanmamız gereken 4 beceriyi de ölçer ve değerlendirir. Aynı zamanda Cambridge ESOL Sınavları, ALTE – Avrupa Dil Testi Uzmanları Derneği’nin bir üyesidir ve “neyi ne kadar yapabilirim” sistemine dayanır.
Her yıl TED Kayseri Koleji İlkokul ve Ortaokul 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri Cambridge ESOL sınavına katılmaktadırlar.
13 Ekim 2015 tarihinde okulumuzun Konferans Salonunda düzenlenen Cambridge Sertifika töreninde 58’i Starters, 40’ı Movers, 23’ü Flyers, 29’u Ket, 16’sı Pet olmak üzere Cambridge Sınavına katılmış olan toplam 166 öğrencimizin hepsi sınavı yüksek başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır. Böylece İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz Cambridge’in dünya çapında tanınmış olan Starters, Movers, Flyers, Ket ve Pet sertifikalarına sahip oldular. Öğrencilerimizi tebrik eder, İngilizce dersindeki başarılarının devamını dileriz.

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı)
İngilizcenin ana dil olduğu ülkelerde okumak ya da çalışmak isteyenlerin dil becerilerini değerlendirmek için oluşturulmuş bir sınavdır. Dünya üzerinde 2,2 milyondan fazla adayın başvurduğu geniş kitlelere hitap eden ve dünyada en çok tercih edilen sınavdır.
Dünya çapında IELTS, aralarında devlet, akademik ve istihdam kurumlarının da yer aldığı 9.000’den fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Dahası, IELTS, göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koşan ülkelerce kabul edilen tek İngilizce dil sınavıdır.
Okulumuzun öğrencileri 11. sınıfın sonunda IELTS sınavına girmektedirler ve üniversiteye gittiklerinde IELTS belgelerini kullanarak hazırlık sınavından muaf olmaktadırlar. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında sınava giren öğrencilerimizin tamamı bu sınavdan yüksek notlar alarak başarılı olmuşlar ve bize büyük bir gurur yaşatmışlardır.