KANADA ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI BAŞLIYOR

19 Şubat 2024
BİR DESTANDIR ÇANAKKALE!
19 Mart 2024

KANADA ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI NEDİR?

Türk Eğitim Derneği ve Kanada New Brunswick Eyaleti Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında başlamış olan ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI TED Okulundan mezun olan öğrencinin T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Lise Diploması ile birlikte Kanada, New Brunswick Eyaleti Lise (Devlet Okulu) Diploması almasına olanak sağlayan öğretim programıdır. Program 9 ila 12. sınıflar arası uygulanan 4 yıllık bir programdır.

Okulumuzda 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 9. sınıftan itibaren belirli kriterleri yerine getirmiş olan öğrenciler, Ulusal eğitim programının yanında Kanada ile ortak yürütülen Çift Diploma Programı’na katılmaktadırlar. TED-Kanada Çift Diploma Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Kanada’nın yanı sıra Avrupa ve Amerika’daki üniversitelere yapacakları başvurularda etkin bir referans kazanmış olacaktır. Dünya çapında vatandaş yetiştirmeyi hedefleyen en prestijli uluslararası eğitim programlarından biri olan bu program, öğrencilerin kaliteli ve etkileyici bir portfolyo sahibi olmalarında büyük bir öneme sahiptir. Programın sonunda verilen Kanada Lise Diploması, resmi ve uluslararası alanda tanınan bir akreditasyona sahip olup, dünya genelinde geçerlidir. Çift diploma sayesinde, öğrenciler yurt dışındaki üniversitelere Kanada’da eğitim almış bir öğrenciyle eşit koşullarda başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Programa katılan öğrenciler 9. sınıfta başlayarak dört yıl boyunca okul sonrası katılacakları Kanada müfredatına uyumlu İngilizce ve Matematik dersleri ve her yıl sonunda uygulanacak sınavlardaki başarıları sonucu Kanada Çift Diploma Programını tamamlayabilirler.

TED-KANADA ÇİFT DİPLOMA PROGRAMINA KATILMA ŞARTLARI

1. TED Okullarına kayıt yaptırmış olmak
  2. Kanada Çift Diploma Program Giriş Sınavında başarılı olmak.

Kanada Çift Diploma Program Giriş Sınavı İngilizce dil yeterlilik sınavıdır. Bu sınav belirlenecek olan tarihte okulumuzda yapılacaktır.

DİPLOMA PROGRAMI İÇERİĞİ

Kanada Çift Diploma Programı katılma şartlarını sağlayan öğrencinin Kanada Eğitim Bakanlığı tarafından istenen fark derslerinin okulumuzda verilmesi ile uygulanmaktadır. Her bir ders okul sonrasında kurs olarak öğrencilere verilir. Her dönemin sonunda öğrenciler aldıkları derslere ait Kanada’dan gelen bitirme sınavına alınırlar. Sınavlarda başarılı olan öğrenciler bir üst sınıftaki fark derslerini almaya hak kazanırlar ve diploma programına devam ederler. Diploma Programı 4 yıldır ve her yıl derslere %85 devam zorunluluğu vardır. 12. sınıf sonunda 4 yıl boyunca derslere devam eden, sınavlarda başarılı olan öğrenciler Kanada, Kanada New Brunswick Eyaleti Devlet Diploması almaya hak kazanırlar.

BAŞVURU SÜRECİ

1. Sınıflar • Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Sunumları