İZMİR UZAY KAMPINDAYDIK…

12 Haziran 2014
Tarih Kültür ve Müzecilik Kulübü Gezisi
12 Haziran 2014

03-05 Haziran 2014 tarihleri arasında İzmir’de kurulu Uzay Kampına, müdür yardımcımız Yonca MARAŞLI rehberliğinde 5.6.7. ve 8. sınıf öğrencilerimize eğitim gezisi düzenledik.
İzmir Uzay Kampı, dünyada sadece üç tane bulunan uzay bilimleri eğitim merkezidir. Kamp programlarında 9 -15 yas grubu arasındaki öğrencilere uzay bilimleri ve teknolojileri alanında uygulamalı eğitim verilmektedir. Ayrıca katılımcıları uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Kampta, Uzay mekiği simülatörüyle sanal uzay uçuşu yapılmakta, astronot simülatörleri, insanlı uzay uçuşlarının tarihçesi, mürettebat sistemleri ve temel astronomi konularında uygulamalı eğitim verilmektedir.
Öğrencilerimiz de bu eğitim gezisiyle hem birey olarak sorumluluk almanın, hem öğrenerek eğlenmenin tadına vardılar.