İNGİLİZCE DERSLERİNDE CLASSDOJO KULLANIYORUZ

OKULUMUZDA SİBER ZORBALIK SEMİNERİ DÜZENLENMİŞTİR
24 Aralık 2013
TED OKULLARINDA 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAKTIR
25 Aralık 2013

ÖĞRENCİLERİMİZ CLASS DOJO’YLA DAHA AKTİF,DAHA MOTİVE…
  İNGİLİZCE DERSLERİNDE   CLASSDOJO   KULLANIYORUZ
TED KAYSERİ KOLEJİ olarak İngilizce derslerinde , hem öğrencilerimizi motive etmek hem de sınıf içi davranışlarını etkin takip edebilmek için ders esnasında CLASSDOJO kullanıyoruz.2 , 3 , 4 ve 5. Sınıflar düzeyinde kullandığımız bu sistem sayesinde , öğrencilerimizin  derse aktif katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz.1. sınıf öğrencilerimiz bu uygulamaya 2. dönem geçeceklerdir.
 ClassDojo Nedir ?
ClassDojo öğretmenlerin sınıflarında öğrenci davranışını kolayca ve hızlı bir şekilde geliştirmeye yardımcı olan bir sınıf aracıdır. Ayrıca öğretmenlerin okul yönetimleriyle ve velilerle paylaşabilecekleri davranış verileri oluşturur ve kaydeder.
 ClassDojo kullanmanın yararları nelerdir?
Öğretmener için: bazı sınıflarda zamanın %50’den fazlası eğitim öğretimden ziyade sınıf yönetimine harcanmaktadır. ClassDojo bunun ciddi bir biçimde azaltılması daha çok eğitim daha az sınıf kontrolü sağlamayı amaçlıyor. Buna ek olarak, ilk kez, öğretmenler müdahale etmenin çok geç olduğu gelişmeler sonucunda oluşanları raporlamaktansa, öğrencileri için zamana bağlı olumlu davranış geliştirme konusunda sıkıntısız bir yönetme sahipler.
Öğrenciler için: araştırmalar eylemle geri dönüt arasındaki zaman aralığı kısaldıkça, pekiştireçlerin etkisinin arttığını gösteriyor. Bilimsel pozitif pekiştireçler öğrencilerin sınıfta bir amaç edinmelerine ve içselleştirilmiş motivasyonlarının zamanla gelişmesine katkı sağlıyor. Öğrencilere kendi davranışları konusunda görüş ve bilgi sunarak ClassDojo sınıf ortamını daha az dikkat dağıtan ve pozitif bir öğrenme ortamı sunan hale getiriyor.
Ebeveynler için: ClassDojo anne ve babaların çocuklarının gelişimini kontrol etmesini, öğretmenlerin doğrudan sınıftan sunduğu gerçek zamanlı verilerle sağlar, hem de tek bir tıklamayla.