İLKOKUL’DA DİYABET FARKINDALIĞI OLUŞTURMA

Okulumuz 4.kez e-Twinning Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.
15 Kasım 2017
10. SINIF ÖĞRENCİMİZ ERDAL MERT ŞENCAN YGA (YOUNG GURU ACADEMY) GENÇ LİDERLER PROGRAMI ZİRVESİNE KATILMAYA HAK KAZANDI
16 Kasım 2017

Diyabet Nedir?

Diyabet, vücudunuzdaki pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. Sonuç olarak kişi, yediği besinlerden kana geçen şekeri yani glikozu kullanamaz ve kan şekeri yükselir

Diyabetin Tipleri Nelerdir?

Tip 1 diyabetli kişilerde yeterli insülin üretimi yoktur ya da çok azdır. Tip 1 diyabeti olan bireyler için insülin yaşam için elzem olan, vazgeçilmez bir ilaçtır. Diyabetli kişilerin % 5-10’u bu tip diyabetlidir.
Tip 2 diyabetli kişiler insülin üretir fakat üretilen insülin hedef dokularda etkili olarak kullanamazlar.
Tip 2 diyabeti, tip 1 diyabete kıyasla daha sık görülür; diyabetli kişilerin %90’ı tip 2 diyabetlidir.

Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Diyabet bilincinin artırılması, obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam koşullarının benimsenmesi ile ilgili çalışmalar ülkemizde hızla artmaya devam etmektedir.

Bununla birlikte TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları olarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili farkındalık oluşturmak ve doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla Okul Hemşiremiz Gülay Arpalı tarafından ilkokul öğrencilerimize sunum yapılmış olup bu konudaki sorularına da çocuklarımız yanıt buldular.
Öğrencilerimize sağlıklı mutlu bir yaşam diliyoruz.