Gezelim Öğrenelim

23 Ekim 2013
Okul Meclis Başkanımız Seçildi
25 Ekim 2013

Gezelim Öğrenelim faaliyetleri çerçevesinde gezilerimizden ilkini,  9. sınıf öğrencilerimiz ile   23 Ekim 2013 Çarşamba günü   Anadolu’da tarihin başladığı  yer olan Kültepe-Kaniş-Karum ören yerine ve Kayseri Müzesine düzenledik.
 Kayseri’nin tarihi zenginliklerinin başında gelen Kültepe Kaniş/Karum Ören Yeri; Anadolu’daki en eski yazılı belgeler, 1800’lü yıllarda burada ortaya çıkarıldı. Eski Assurca çivi yazısı metinlerin çözülmesi ve 1948’de başlayıp halen devam eden arkeolojik kazılar sayesinde, Hititler öncesinde Anadolu’nun siyasi yapısı, Kültepe ve Kültepe’nin yakın civarında koloni kurmuş olan Asurlu tüccarların varlığı ve günlük hayata dair bilgiler aydınlanmaya başladı. Altmışaltı yıl önce başlayan kazı çalışmaları günümüzde de  devam etmektedir.

Tarihe anlamlı bir yolculuk yapan öğrencilerimiz, günümüzden dört bin yıl önce yaşamış insanların günlük hayatları, ticaretleri, inanışları, yönetimleri gibi birçok yönlerini yerinde görerek çok daha iyi kavrama imkanı bulmuşlardır.