ETKİLİ DİNLEME ÇALIŞMALARI

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ “AİDİYETİN OLUŞTURULMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ”
18 Aralık 2015
“TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI”
18 Aralık 2015

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya başladığımız Ölçme Değerlendirme Uzmanı Şeyda Sevinç tarafından hazırlanan Etkili Dinleme Çalışmaları bu yılda öğrencilerimizle buluşmaya başlamıştır.
Çalışmalarımızda öğrencilerimizin dikkatli dinleme, dinlediğini anlama, dinlediklerini kendi cümleleri ile ifade etme, günlük yaşam durumları ile karşılaştırma yapma ve örnek verme becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir. Çalışmanın tüm 1 – 2 ve 3.sınıf öğrencileri ile yürütülmesi planlanmaktadır. Sınıf seviyelerine göre seçilen kitaplar ya da metinler Ölçme Değerlendirme Uzmanımız tarafından okunarak dinleme etkinliği haline getirilmiştir. Etkinlikte belirlenen temada öğrencilerimizin ilgisini çekecek çizgi film, resim, ses dosyası vb araçlardan yararlanılmıştır.
1.sınıflarda ilkini 19.11.2015 tarihinde yaptığımız çalışmada öğrencilere Özdilek Erdem ve Sait Munzur’un “Ay Dedeyi Saklayan Çocuk” kitabı dinletilerek “Bencillik” kavramı üzerinde konuşulmuş, bencil durumlara örnek vermeleri, bencilliğin olduğu dünyayı anlatmaları ve bencilliğin insanlar üzerinde yarattığı etki tartışılmıştır. Çalışma sonucunda öğrencilerin bencilliğin olmadığı bir dünyayı resmetmeleri istenmiştir.