DÜNYACA ÜNLÜ KEMAN VİRTÜÖZÜ PROF. DR CİHAT AŞKIN VE CAKA ORKESTRASI DİNLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

OKULUMUZDA ACİL DURUM TATBİKATI YAPILDI
23 Şubat 2016
TED OKULLARI KİTAP KOMİSYONU TOPLANTISINA KATILDIK
24 Şubat 2016

Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan ve tanıtılan Prof. Dr. Cihat AŞKIN, 23.02.2016 Salı günü okulumuz konferans salonunda söyleşi gerçekleştirdi.
Türkiye’nin kalkınmasının ‘‘sanat estetiği’’ kavramının yaygınlaşıp benimsenmesiyle mümkün olduğunu belirten AŞKIN; ‘’CAKA’ da düşüncemiz; her çocuk yeteneklidir ve her çocuğun farklı bir algısı vardır, önemli olan bu algıyı geliştirmektir. Hepsinin aynı seviyede olması değil, algılarının kabul edebildiği kadar sanatla dolu olmaları ve kendilerini proje içinde ifade edebilmeleri önemli. Bunlar arasında çok iyi sanatçılar çıktığı gibi belki hayatında bir daha müzikle uğraşmayacak çocuklar da oluyor. Vatana millete faydalı olacak bazı özel teşebbüslerin olması lazım, ben bu özel teşebbüslerden biriyim. Ve bunu gönüllü olarak yürütüyorum. Gururla söyleyebilirim ki bir piramit düşünün, o piramidin en üstünde oturan 10-15 çok değerli müzisyen var. 22-23 yaşlarında Amerika, İngiltere, Hollanda Rusya gibi dünyanın değişik yerlerinde kendi sanatlarını konuşturuyorlar, çok üst düzeye çıkmış yetenekli çocuklar. Oralardan tam burs alıyorlar. Dolayısıyla biz bunları yetiştirdiğimiz için bugün mutluyuz. Bu piramidin daha altında olanlar da yapabilme mertebelerine göre çeşitli yerlerde bulunuyorlar. Bunların en altında olan ve farklı meslek dallarına yürümek isteyenler de var; onlar sadece sanat estetiği çerçevesinde bu bilgileri alıyorlar. ‘‘diyerek ülkemizin aydınlık yarınları için sanatın ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca TED Kayseri Koleji’nde sanata verilen büyük önemi gördüğünden dolayı çok memnun kaldığını söyleyerek, öğrencilerimize TED’ li olmanın ayrıcalığını yaşadıkları için çok şanslı olduklarını belirtti.
Dünyaca ünlü keman virtüözü Sayın Prof. Dr. Cihat AŞKIN’ ın değerli katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Cihat AŞKIN ve Küçük Arkadaşları (CAKA ) Kayseri öğrencileri de bir konser verdi. Klasik batı müziği ve halk müziği sentezinden oluşan eserler, dinleyiciler tarafından büyük beğeni toplayarak, ayakta alkışlandı.
Okulumuzda düzenlenen etkinlikte velilerimiz ve öğrencilerimizle buluşan usta isim, keman icrasıyla ve kendine has sohbetiyle büyük ilgi gördü. Konser, Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN ve İlkokul Müdürümüz Sayın Raci ÜLKE’nin, Sayın Prof. Dr. Cihat AŞKIN’ a plaket takdim etmesiyle son buldu.