SİZ ORTAOKULDA HİÇ FİLOZOF OLDUNUZ MU?

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI LİSEYE GEÇİŞ TÖRENİ
20 Mart 2018
MİNİK 112
21 Mart 2018

TED Kayseri Koleji 6.sınıf öğrencilerimize rehber öğretmenlerimiz tarafından ‘’Çocuklarla Felsefe’’ atölye çalışması  uygulanıyor. Çocuklar için felsefe çocukların, bir metin, öykü ya da örnek olaydan yola çıkarak ‘’bilgi ,doğru, gerçek, güzel, adalet, hoşgörü ’’ gibi felsefi kavramları bir rehber öğretmen eşliğinde tartışmaları ve düşüncelerini rahatlıkla ortaya koymaları sağlanıyor. Çocukların bilişsel, duyuşsal, ve sosyal alanlarda gelişimini arttırmak hedeflenmektedir.

Neden Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi?

*Çocuklar için felsefe, çağımızda önemli olan iki düşünme becerisini, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi geliştirmeye katkı sağlar.

*Çocuklar erken yaşlardan itibaren felsefi içerikli sorular sorarlar. Sürekli düşünür ve düşündüklerini paylaşırlar. Bilgi edinmek ve edindikleri bilgileri kullanmak isterler. Felsefe onlara, sıradan ama düşündürücü kavramları keşfetme, düşüncelerini geliştirme, dünyayı ve kendilerini tanıma şansı sunar.

*Çocuklar için felsefe, değer eğitimi için gerekli empati kurma, insani değerlere bağlı olma, eşitliğe dayalı ve farklı bakış açılarına açık olma gibi özellikleri de kazandırmaktadır.

Çocuklarla Felsefe atölye çalışmamız her hafta farklı konu ve öğrencilerimizin de etkin katılımı ile oldukça verimli ve keyifli geçmektedir.