Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Öğrencilerimiz Erciyes Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Laboratuvarlarına Seminer Çalışması Ziyaretinde Bulundu

OKUL AİLE BİRLİĞİMİZ’DEN ÖĞRETMENLERİMİZE ANLAMLI HEDİYE
29 Kasım 2019
MİLLİ MÜCADELE RUHUNU YAŞADIK.
2 Aralık 2019

BİYP öğrencilerimiz 9. Sınıf BİYP Biyoloji programında yer alan kazanımlardan biri olan elektron mikroskobu ve diğer ileri görüntüleme teknikleri seminer çalışmasını gerçekleştirmek için 28 Kasım Perşembe günü Erciyes Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Laboratuvarlarına düzenlenen geziye katıldılar. Öğrencilerimiz gezi süresince Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) başta olmak üzere, X-Işını Toz Difraktometresi (XRD), Dalgaboyu Dağılımlı X-Işını Floresans Spektrometresi (WD/XRF), Nükleer Manyetik Rezonans (NMR) Spektrometresi ve daha birçok görüntüleme ve inceleme teknolojisi cihazlarının çalışma prensipleri hakkında bilgi aldılar ve bazı araştırma sonuçlarını incelediler.

Ziyaretimiz boyunca öğrencilerimizle yakından ilgilenen TAUM uzmanlarına çok teşekkür ediyor, işlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.