AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU OKULUMUZDA TOPLANIYOR

MİLLİ MÜCADELE RUHUNU YAŞADIK.
2 Aralık 2019
9 VE 10.SINIFLAR VELİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
3 Aralık 2019

Avrupa Gençlik Parlamentosu 24’üncü Ulusal Seçim Konferansı, 13-16 Aralık 2019 tarihleri arasında yurtdışından gelen konferans yetkilileri ve Türkiye’nin prestijli okullarından gelen lise öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.  Konferansın resmi dili İngilizce olup ana teması “ From a breeze; momentum of the change” olarak belirlenmiş olup değişimin önemini vurgulamaktadır. 13 Aralık Cuma günü takım kurma çalışmaları ile başlayacak olan program cumartesi ve pazar günleri komite çalışmaları ile devam edecek ve 16 Aralık pazartesi günü genel meclis ile son bulacaktır.

Avrupa ve Türkiye gündemini ilgilendiren konuların İngilizce olarak tartışıldığı ve çözüm önerileri üretildiği bu konferansın sonucunda en başarılı öğrenciler juri tarafından seçilerek Türkiye’yi temsil etmek üzere Avrupadaki EYP konferanslarına gönderileceklerdir.

EYP ( European Youth Parliament ) nedir ?

Avrupa Gençlik Parlamentosu, Avrupa gençliğini vatandaşlık ve kültürel anlayışa saygılı olmaya, aktif bir şekilde katılmaya teşvik eden, kazanç amacı gütmeyen ve politik olmayan bir kuruluştur. Her yıl Avrupa’nın dört bir yanından yaklaşık 20.000 gencin katılımıyla gerçekleşen Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun temel amaçları arasında Avrupa’da yaşayan tüm gençlerin yaşadıkları bölgelerin geleceğine yön verme konusunda onlara yardımcı olmak ve onlara farkındalık yaratmaktır.