8.Sınıf Öğrenci ve Velilerimize Öğrenme Stili Atölye Çalışması Yapıldı

21 Aralık 2017
ERCİYES’TE TED RÜZGARI
22 Aralık 2017

Ortaokul Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisi olarak, öğrenme ortamına katkıda bulunmak amacıyla ,öğrenme stilleri konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kapsamında ilk grubumuz olan 8.sınıf öğrenci ve velilerimize ‘’Öğrenme Stilleri’’ envanteri uyguladık. Sonuçlara göre öğrencilerimizin,velilerimizin ve sınıflarımızın profillerini çıkardık.

20  Aralık 2017 tarihinde  velilerimizle atölye çalışması yapılarak velilerimize kendi çocuklarının envanter sonuçları verildikten sonra kendilerine de öğrenme stilleri envanteri uygulandı.

Öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarının anlaşılması ve giderilmesi için, ailelerin de öğrencinin öğrenme stillerini bilmesi ve ona göre davranması önemlidir. Bu stil, çocuğunuzu kendi kalıplarınıza sokmadan, farklılıklarını gözeterek, onlara yaklaşmanızı sağlayacaktır.

Bunu bir örnekle anlatmamız gerekirse, görsel anne baba, kinestetik çocuklarını anlayamayabilir. Ders çalışırken çocuklarının, sürekli kıpırdanıp hareket etmelerinden rahatsız olabilirler. Çünkü kendileri böyle ders çalışmamışlardır ve çalışmamaktadırlar.

Atölye çalışmamızda rehber öğretmenimiz Zeliha AKSOY velilerimize , ‘’Çocuklarımızla çatışma içine girmeden onları nasıl motive edebiliriz?’’  hem işitsel, hem görsel,hem de kinestetik algılama şekillerine göre  yaratıcı drama etkinlikleri uygulayarak dil kalıplarını aktardı.

Yoğun katılımın olduğu öğrenme stilleri atölye çalışmalarımızın devamı 27 Aralık Çarşamba günü 7.sınıf velilerimizle devam edecektir.