OKULUMUZDA DEĞERLER EĞİTİMİ BAŞLATILMIŞTIR

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILINI KUTLADIK
1 Kasım 2013
MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ
7 Kasım 2013

Sayın Velimiz,
Bildiğiniz gibi okulumuzda tüm sınıflar seviyesinde “Değerler Eğitimi” başlatılmıştır. Değerler eğitimi kapsamında okul rehberlik saatleri içerisinde “sevgi, saygı, sorumluluk bilinci, akran zorbalığı, hoşgörü, dürüstlük, özdenetim, özsaygı, yardımlaşma vs.” gibi değerler sınıf öğretmenlerimizce işlenecektir. Ancak değerler eğitiminin yalnızca bir ders saati ile sınırlı kalması bizleri amacına ulaştıramayacağından panolardan oynanan oyunlara, yapılan aktivitelerden proje oluşturmaya kadar tüm okulun iş birliği içerisinde olduğu bir süreç şeklinde gerçekleşecektir. Ancak değerler eğitiminin temeli ailede atılmakta; okulda ve sosyal çevrede devam ederek gelişmektedir. Bu nedenle değerler eğitiminde didaktik yöntemlerle sonuca ulaşmaktansa ailenin ve okulun iş birliği içerisinde olduğu bir öğrenme sürecinin onlara çok daha faydalı olacağı bir gerçektir.
Çok değerli çocuklarımızın öğrenmenin yanı sıra doğru, çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmesi adına sizleri değerler eğitimi konusunda bilgilendirirken, desteklerinizi de bekliyoruz.
Unutmayalım ki her çocuk bir değerdir ve barındırdığı değerler özeldir.

 DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA AYLARA GÖRE İŞLENECEK DEĞERLEREKİM AYI1.         HAFTA: DEĞERLER EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI2.         HAFTA: ARKADAŞLIK- DOSTLUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASIKASIM AYI1.         HAFTA: ARKADAŞLIK- DOSTLUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI2.         HAFTA: ARKADAŞLIK- DOSTLUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASIARALIK AYI1.         HAFTA: SİBER ZORBALIK SEMİNER ÇALIŞMASI2.         HAFTA: SİBER ZORBALIK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
OCAK AYI
1.         HAFTA: SORUMLULUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
2.         HAFTA: SORUMLULUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
ŞUBAT AYI
1.         HAFTA: ÖZDENETİM KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
MART AYI
1.         HAFTA: ÖZDENETİM KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
2.         HAFTA: SAYGI-HOŞGÖRÜ KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
NİSAN AYI
1.         HAFTA: SAYGI-HOŞGÖRÜ KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
2.         HAFTA: DOĞRULUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
MAYIS AYI
1.         HAFTA: DOĞRULUK KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI
2.         HAFTA: YARDIMLAŞMA KONULU ETKİNLİK ÇALIŞMASI

 


Ansolon