2. MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 2022 (TKJMUN’22) KONFERANSI TED KAYSERİ KOLEJİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’MIZIN 103. YILINI COŞKUYLA KUTLADIK
24 Mayıs 2022
TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 50. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ VE MEZUNİYET BALOSU
9 Haziran 2022

Birleşmiş Milletler Kurulunun bir simülasyonu olan JMUN (Junior Model United Nations); dünya
çapında birçok ülkenin en prestijli okullarında düzenlenen ve öğrencilere farklı bir platformda
İngilizceyi etkin bir biçimde kullanarak küresel sorunları irdeleme, tartışma ve çözüm üretme ortamı sunan bir konferanstır.

TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulu olarak ikinci çevrim içi Junior Model Birleşmiş Milletler Konferansımıza 12 TED Okulundan 98 ortaokul öğrencisi 12 farklı Birleşmiş Milletler ülkelerinin delegesi olarak katıldı.

Delegeler, UNESCO, UNEP, SOCHUM ve IEA komisyonlar dahilinde 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından “Nitelikli Eğitim”, “Erişilebilir ve Temiz Enerji”, “Eşitsizliklerin Azaltılması”, “İklim Eylemi” ve “Karasal Yaşam” amaçlarını kapsayan 8 konu üzerinde tartışmalar yaptı ve çözüm önerileri oluşturdu.

TKJMUN’22, öğrencilerin İngilizce dil becerilerinin geliştirmelerinin yanı sıra analiz etme, sentezleme, yaratıcı düşünme, işbirliği içerisinde çalışma ve etkili iletişim becerilerini geliştirerek dünya vatandaşı olmanın sorumluluğu hakkında da farkındalık oluşturmuştur.

TED Kayseri Koleji Junior Model Birleşmiş Milletler 2022 (TKJMUN’22) Konferansı’na büyük bir özveriyle hazırlanan İngilizce Zümremize ve öğrencilerimize ve katılım göstererek bizleri onurlandıran tüm TED Okullarına teşekkür ederiz.

The 2nd MODEL UNITED NATIONS 2022 (TKJMUN’22) CONFERENCE WAS HOSTED BY TED KAYSERİ COLLEGE.

JMUN (Junior Model United Nations), which is a simulation of the United Nations General Assembly and organized in the most prestigious schools of many countries around the World, is a conference that offers an environment to examine global problems, discuss and generate solutions by using English effectively.

98 middle school students from 12 TED Schools participated as delegates, representing different member stated of the United Nations.

Within various committees, organizations and associates such as SOCHUM, UNESCO, UNEP and IEA, delegates discussed global problems in context of five Sustainable Development Goals which were “Quality Education”, “Affordable and Clean Energy”, “Reduced Inequalities”, “Climate Action” and “Life on Land.”

TKJMUN’22 has created awareness about the responsibility of being a world citizen by improving students’ English language skills as well as analyzing, synthesizing, creative thinking, collaboration and effective communication skills.

We would like to thank our English Department and students for their devoted preparations, and all TED schools that honoured us with their participation in the TED KAYSERİ COLLEGE JUNIOR MODELUNITED NATION TKJMUN’22 Conference.