10. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ YGA (YOUNG GURU ACADEMY) GENÇ LİDERLER PROGRAMI ZİRVESİNE KATILMAYA HAK KAZANDI

“ O” HER ZAMAN YÜREĞİMİZDE…
10 Kasım 2016
AŞÇILIK KULÜBÜMÜZDEN UYGULAMALAR
11 Kasım 2016

YGA bir Liderlik Okulu  ve uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir. YGA Liderleri liderlik kabiliyetlerini, daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler.

YGA’ya her yıl 50.000’in üzerinde üniversite ve lise öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişi; YGA Liderlik Programında üst düzey yönetici, akademisyen, sanatçı ve bilim insanlarından oluşan, aralarında Prof. Aziz SANCAR, Prof. Doğan CÜCELOĞLU, Ahmet BOZER, Prof. Dr. Çiğdem KAĞITÇIBAŞI  gibi isimlerin yer aldığı YGA Hayal Ortaklarından 1.000 saatin üzerinde eğitim alırlar.

YGA Liderlik Programını üstün başarı ile tamamlayan YGA’lılar, Londra, New York, Boston ve Silikon Vadisi’nde gerçekleştirilen YGA Liderlik Kampı’na katılma hakkı kazanırlar. Harvard, MIT, Stanford, Duke ve UC Berkeley gibi seçkin üniversitelerle global stratejik işbirlikleri geliştirirler.

Genç Liderler Programı, lise öğrencilerini birlikte başarmayı başarabilen birer lider olarak yetiştirmeyi amaçlar. 10. Sınıf öğrencilerine özel olarak dizayn edilmiş program 2 yıl sürer.

Okulumuz  Beden Eğitimi Öğretmeni Tuğba YOKSUL’un  yürüttüğü bu programa 10. Sınıf öğrencilerimiz müracaat etmişlerdir. Ülke genelinde 50.000 üzerinde yapılan başvuru ve  mülakat sonrasında seçilen  10. Sınıf öğrencilerimizden Pelinsu ÜSTÜNDAĞ ,Ethem DOĞAN, Begüm ARZİK, Oğuzhan TANRIÖVEN ve Muzaffer TÜRKOĞLU 19 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olan Zirve’ye katılmaya hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizin mülakatlarını değerlendiren  YGA Hayal Ortakları ve Danışma Kurulu ;

Kaan TERZİOĞLU                    TURKCELL CEO

Muhtar KENT                            The Coca-Cola Company