10.Sınıf Öğrencilerimiz Meslekler ve YKS Puan Türleri Hakkında Bilgilendirildi

28 Şubat 2020
HIGH SCHOOL DEBATE SHOW
4 Mart 2020

Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında 28 Şubat 2019 Cuma günü, 10.sınıf öğrencilerimiz meslekler ve ilgili puan türleri hakkında bilgilendirildi.

Ders seçim sürecinde öğrencilerimiz yetenek,ilgi ve değerleri doğrultusunda bilgilendirilerek desteklenmektedir. Bu bağlamda PDR Uzmanımız Merve YILMAZ tarafından öğrencilerimize meslekler konulu konferans gerçekleştirilmiştir. Konferansta meslekler ve çalışma alanları hakkında bilgiler paylaşılarak, bölümlerin hangi puan türü ile öğrenci aldığı ve ilgili puan türü için hangi derslere ağırlık verilmesi gerektiği hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir. Son olarak mevcut sınav sistemi ile ilgili paylaşımlarda bulunularak soru cevap kısmına geçilmiş ve program sonlandırılmıştır.

Meslek seçimi yolculuğunda kritik adımlardan biri olan ders seçimlerinde öğrencilerimize başarılar dileriz.