9.ve 10. Sınıflar DDS(Ders Değerlendirme Sınavı) Bilgilendirmesi

Ortaokul Okul Aile Birliği Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı
10 Ekim 2018
OKULUMUZ LİSE ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİ ADAY ÇALIŞMALARI BAŞLADI.
15 Ekim 2018

Değerli Velimiz;

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında 9.ve 10. Sınıf öğrencilerimizle yürüteceğimiz çalışmalar hakkında bilgi vermek isteriz. Yeni bir döneme başladığımız bu süreçte öğrencilerimizi akademik, kültürel ve sosyal anlamda yönlendirme çalışmaları yapacağız. Bu çalışmalar dahilinde;

• Her hafta öğrencilerimize hafta sonu ödevleri

Hafta sonu ödevleri: Her hafta Cuma günleri öğrencimize dosya ile verilen ve her pazartesi toplanan, soruları okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan,  sonuçları değerlendirilen ve k-12 sistemi üzerinden takip edilen ödevlerdir.

Hafta sonu ödevini 2 hafta üst üste yapmayan öğrencimiz Çarşamba akşamları ödev tamamlama programına bırakılır.

• Dönem sınav takvimimiz okul web sitemizde ilan edilmiştir. Bu sınavlar;
  • KDS(Kazanım Değerlendirme Sınavları) : Dönemde 2 kez uygulanır. Biri okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanır ve konu kısıtlamalıdır. İkincisi TED Genel Merkezi tarafından hazırlanıp, değerlendirilir.
  • DDS (Ders Değerlendirme Sınavları): 15 Ekim tarihinden itibaren her haftanın Pazartesi veya Salı günü uygulanacak olan ders sınavlarıdır. (Sınav takvimi arka sayfada paylaşılmıştır.) Her derste işlenen konular baz alınarak 30 soru 40dk.şeklinde planlanır. Hazırlanan sınavlar, periyodik olarak uygulanır. Öğrencilerimizin eksikleri tespit edilir ve her haftanın Perşembe akşamları öğrencimiz eksik tamamlama programına(ETP) katılır.
  • Deneme Sınavları: Dönemde bir defa uygulanan genel sınavlardır. Öğrencimizi üniversite sınavı formatına hazırlar.

Tüm deneme sınavlarımız kazanım analizli değerlendirilip, sonuçları k-12 sistemi üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

• Yazılı sınavlar: Sınav takviminde belirtilen tarihlerde tüm okulda ortak ders saatinde uygulanır.
  • Çalışma takip çizelgesi: Öğrenci çalışmalarını yönlendirebilmek ve zaman planlamasını yapabilmek adına rehberlik birimi tarafından takip edilen çizelgelerdir. Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları yazdıkları çizelgelerini ilan ettiğimiz günlerde teslim edip, kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir.

Çizelgelerimizde veli kontrolü sağlamak adına sizlerin imzalayacağı bir bölüm de bulunmaktadır. Haftalık takibinizi rica ederiz.

• Öğrencilerimiz için bireysel olarak belirlenen eksiklikler ise yapılan ek programlarla takviye edilecektir.(Soru çözüm, ders çalışma, bireysel etüd vb.)

Tüm gayret ve çalışmalarımızın öğrencilerimiz için olduğunu hatırlatır, bizlere bu süreçte vereceğiniz destekler için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Arif S. ŞİRİN