‘’ZEKA DOLU REKABET’’

26 Mart 2019
DÜNYA SU GÜNÜ
27 Mart 2019

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun Kayseri geneli yarışmasında okulumuzu 4 oyunda da temsil eden öğrencilerimizden büyük başarı.

21.03.2019  tarihinde Seyide Daloğlu Anadolu Lisesinde gerçekleşen turnuva, ‘’Zeka Dolu Rekabet’’ sloganı altında 28 ortaokulun katılımıyla gerçekleşti.

TED Kayseri Koleji Ortaokulu zeka oyunları kulübü olarak katıldığımız turnuvada ‘’mangala ‘’ oyununda 6-A sınıfında  Elif ARSLAN birinci olan öğrenciyle eş puan alarak il ikincisi olmuştur.

‘’Reversi’’ oyununda 6.B sınıfında Oğuz Mert BIYIK  üçüncü olan öğrenciyle eş puan alarak il dördüncüsü olmuştur.

‘’Pentago’’oyununda 7-C sınıfında Sude ÇALDIRAN il beşincisi olmuştur.

Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zeka oyunları çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter gelişimine de olumlu katkıları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zeka oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.