YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNERİLER

31 Mayıs 2019
Okul Formaları – Sosyal Sorumluluk Projesi Hakkında Duyuru
11 Haziran 2019

*YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te düzenlenecek ve adaylara 135 dakika süre verilecektir.  16 Haziran Pazar günü saat 10.15’te  Alan Yeterlilik Testi (AYT), 15.45’te ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır. AYT’de adaylara 180 dakika, YDT’te ise 120 dakika süre tanınacaktır.

*Adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olması gerekmektedir. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

YANINIZDA BULUNDURULMASI GEREKEN BELGELER

*Sınava girişte geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesinin bulundurulması gerekirken, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar binalara giremeyecektir.

*Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken sınava giriş belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulunduğu taktirde adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Değerli öğrencilerimiz,

Bu süreci dinlenme, beslenme, sportif faaliyetler ve sosyal yaşam gibi rutin yaşamı bozmadan yürütmek gerekmektedir. Bu anlamda bir alışkanlık oluşturmalı, siz öğrencilerin sınav saatinde uyanacak biyolojik yeterliliği sağlaması gerekmektedir.

Sınavın son günlerinde ders çalışmayı bırakma konusunda belirleyici olacak sizlersiniz. Eğer kendinizi iyi hissettirecekse son gün bile test çözebilir, hatırlatma notlarının üzerinden geçebilirsiniz. Ancak bunu yeni konu öğrenerek değil, hatırlamak ve tekrar etmek için yapmalısınız.

Denemelerde turlama tekniğini de kullanmaya başlamalısınız. Küçük dikkatsizliklere izin vermemeli, zamanlama konusundaki hatalara dikkat etmeli, kodlamanızı doğru yaptığınıza emin olmalısınız.

Deneme sınavlarında hangi sistemi kullanıyorsanız onu uygulamalı, her zamanki bölüm ve sorudan çözmeye başlamalısınız. Sınav esnasında strateji değiştirilmemelidir.

Sınav sabahı alışık olunmayan kahvaltıdan uzak durulmalıdır. Normal şekilde kahvaltınızı etmelisiniz.

Sınava gidişinizi tören haline dönüştürmemelisiniz.

2019 YKS’de tüm adaylara başarılar dileriz.

TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi

Rehberlik Servisi