ULUSLARARASI FLAT STANLEY PROJESİ TED KAYSERİ KOLEJİ’NDE

24 Şubat 2015
LİSE İNGİLİZCE MÜNAZARA GÖSTERİSİ
26 Şubat 2015

88 ülkede 6000’den fazla okulda yürütülen Uluslararası Flat Stanley Projesi  TED Kayseri Kolejinde!!
TED Kayseri Koleji İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencilerimizle 2 yıldır ‘Flat Stanley’ adlı projeyi yürütmekteyiz.
Projenin amacı; öğrencilerin ingilizce okuma ve yazma becerilerini geliştirmek, aynı zamanda farklı kültürler tanımalarını sağlamaktır.
2014-2015 eğitim-öğretim yılında da okulumuz 3.sınıf öğrencilerimiz, İngilizce öğretmenlerimiz Zuhal YILDIRIM, Linda SARIALP ve Yeşim YAMAN rehberliğinde İstanbul TED Koleji ve yurtdışından çeşitli okullarla bu projeyi yürütmeye başlamışlardır.
Proje’nin Uygulanışı:
• Hazırlık Aşaması: Öğretmen www.flatstanley.com adresindeki örnek kalıptan çoğaltır ve her öğrenci kendi Flat Stanley karakterini hazırlar.Ve kişisel bilgilerini yazar.
• 2. Aşama: Öğretmen, Flat Stanley’in blog sayfasından farklı bir ülkeden proje ortağı olacak İngilizce öğretmeniyle iletişime geçer.
• 3. Aşama: Öğrencilerimizin hazırladıkları projeler diğer seçilen ülkenin okuluna gönderilir.
• 4. Aşama: Anlaşma sağlanan okulun projeleri okulumuzda misafir edilir. Her bir öğrenci misafir Flat Stanley karakterini evine götürür. Bulunduğu yörenin meşhur yerlerinde Flat Stanley ile fotoğraflar çekilir. Evinde ailesi ile hatta yöresel yemeklerle de birlikte fotoğraf çekilebilir. Ülkemizi anlatan resim, kartpostal, harita ve İngilizce yazılarla birlikte geri gönderilir.
• 5. Aşama: Çocukların hazırladıkları kendilerine ait Flat Stanley karakterleri geri geldiği zaman, her bir öğrenci kendi Flat Stanley karakterinin macerasını anlatan bir sunum hazırlar. Hazırlanan sunumlar okulda sergilenir ve anlatılır.