TÜBİTAK ORTAOKUL MATEMATİK OLİMPİYATLARI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

1 Nisan 2016
KİTAP KURDU KULÜBÜ KİTAP SERGİSİ
1 Nisan 2016

Okulumuzda TÜBİTAK-Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı hazırlık çalışmaları son hızıyla devam etmektedir. Matematik olimpiyatlarına hazırlanmak üzere 15/02/2016 tarihinde yapılan seçme sınavı sonucunda başarılı olan öğrencilerimizle 07/03/2016 tarihinde etüt çalışmaları başlatılmıştır. Matematik öğretmeni Seda ÖZDEMİR rehberliğinde devam eden etütlerde, ortaokul matematik olimpiyatları müfredatı doğrultusunda öğrencilerimiz “Geometri”, “Sayılar Teorisi”, “Sonlu Matematik”, “Analiz- Cebir” alanlarında çalışmalarını sürdürmekte ve olimpiyat soruları çerçevesinde hazırlanan çalışma kâğıtları ile öğrendikleri teorik bilgileri uygulama alanı bulmaktadır. Ayrıca süreç içerisinde matematik olimpiyatlarına hazırlık stratejileri, çalışma ve problem çözme teknikleri öğrencilerimizle paylaşılmaktadır. Etkili bir çalışma programı içerisinde disiplinli bir şekilde hazırlıklarını sürdüren öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.